Haberler

TSK, 2 IŞİD Aracını Vurdu

Güncelleme:

TSK, Türk tarafına atış yaptığı saptanan iki IŞİD aracı ile PYD'ye bağlı YPG güçlerinin bataryalarını 'Fırtına' toplarıyla vurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Türk topraklarına düşen havan toplarına misliyle karşılık veriyor. Türk tarafına yapılan atışların nereden yapıldığı sınıra konuşlu AN-TPQ-26 radarlarıyla anında belirleniyor ve Fırtına toplarıyla vuruluyor. Bugüne kadar TSK tarafından IŞİD ve PYD’ye bağlı YPG’nin yaptığı atışlara Fırtına toplarıyla onlarca kez karşılık verildiği belirtildi.

RADARLAR BELİRLİYOR, 'FIRTINA' VURUYOR

Askeri kaynaklar Türkiye’ye, Suriye tarafından atış yapılan yerlerin koordinatlarının belirlenmesi için F-16’lara ihtiyaç olmadığını, sınıra konuşlandırılan AN-TPQ-36 radarlarıyla anında belirlendiği ve Fırtına obüsleriyle anında karşılık verildiğini bildirdiler.

TSK’nın Türkiye tarafına atış yaptığı saptanan iki IŞİD aracıyla, YPG’nin kullandığı bataryaların vurulduğu bilgisini de verdiler. Aynı kaynaklar TSK’nın açılan ateş ve atılan havanlara karşılık verirken herhangi bir ayrım yapılmadığını belirttiler.

ATILAN HAVANLAR TACİZ AMAÇLI

Türk topraklarına atılan havanların yanlışlıktan çok taciz amaçlı olduğunu belirten askeri kaynaklar, YPG tarafından atılan son üç havanın Türk tanklarının arasına düştüğünü, tank birliğinin yerinin değiştirildiğini ve karşılık verildiğini de kaydettiler.

Ankara’ya gelen bilgiler arasında Kobani (Ayn El Arab) sokaklarında çok sayıda ceset bulunduğu ve IŞİD ile YPG güçleri arasında sokak çatışmalarının başladığı bilgisi de var.

SÜLEYMAN ŞAH'A MÜDAHALE

TSK’nin Süleyman Şah Saygı Karakolu’na bir saldırıda bulunulması olasılığına karşı müdahale planı da hazır. Sınırdaki Fırtına topları Süleyman Şah Karakolu’nun etrafındaki koordinatlara kilitli şekilde bekliyor. Ayrıca müdahale amaçlı olarak bir uçar birlik hazır tutuluyor.

Bu birlik Skorsky helikopterleriyle Süleyman Şah Saygı Karakolu’na havadan birlik indirirken, Kobra helikopterleri de koruma yapacak şekilde planlanmış durumda. Öte yandan, Türk savaş uçaklarının bölgeye 3 ila 5 dakika içinde ulaşacağı da vurgulanıyor. Süleyman Şah Saygı Karakolu’yla sürekli iletişim halinde olduklarını belirtilen askeri kaynaklar, buradaki birliğin güvenlik altında olduğunu ve endişe duymadıklarını da belirtiyorlar. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Süleyman Şah Türkiye Suriye Tsk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi?
500

Yorumlar (125)

BOŞ ADAMLAR:

DOĞUDAKİ KÜRTLERDE Bİ TUHAF İŞLERİNE GELİNCE TC TOPRAKLARIMIZDAN ÇIK KAFALARINA BOMBA YAĞINCA TC YARDIM ET

56
167
yanıtYanıtla
TÜRK:

Zafer islamın olacak. . . pkk döktüğü kendi pis kanında boğulacak. . . tekbir. . . YA ALLAH BİSMİLLAH ALLAHI EKBER. . .

65
121
yanıtYanıtla
TÜRK:

sen ilk önce ___siyasi görüşmüyorum__kelimesinde u_ ve ü harflerini nereye katacağını öğren ondan sonra onu bunu eleştir. .

yanıt0
yanıt0
kürt:

ypg hepinizin sonunu getiricek

yanıt0
yanıt0
samsunlu:

Helal osun askerime. İkisinide ayırt etmedi. İki tarafta terörist. İki tarafta Türkiye için tehdit. Bunu içimizdeki hainlerde anlasaaaa

68
108
yanıtYanıtla
Deli bekir:

Olan Olsun Biten bitsin. Hainlik etmiş bir millet top yekün yok olmaya mahkumdur. En iyisini Allah bilir ki O intikamını yeri gelir zalimin eliyle alır! Kürtler hevesleniyor hesap yapıyorya :) ALLAH''IN DA BİR HESABI VARDIR ;)

33
129
yanıtYanıtla
SU BIR GERCEK:

BENCE KÜRT GRÜPLARIN ICINDE EN SANSLI OLANLAR TÜRKIYELI KÜRTLER DIR. BAKIN ASKERIMIZE TAS ATIYORLAR , MOLOTOF ATIYORLAR, , KÜFÜR EDIYORLAR AMA ASKERIMIZ HEP SAGDUYULU OLUYOR. ESAD NE YAPIYOR DIRI DIRI YAKIYOR YIKIYOR COLU COCUK TANIMIYOR. KÜRT KARDESLER AKILLI OLUN, SADIK KALIN TÜRKIYENIN DEYERINI ANLAYIN. TÜRKIYE ALLAHA EMANET OL CENNET VATAN.

68
77
yanıtYanıtla
Özel Tim:

Belki de en doğrusunu onlar yapıyorlar. Eğer biz de onlar gibi yapsaydık 30 yıldır binlerce kaybımız olmazdı. (Sakın bu dediklerimden ülkesini seven Kürt kardeşlerim alınmasın lafım onlara değil, lafım hain köpeklere)

yanıt0
yanıt0
Sonuç:

IŞİD Düşman, PKK düşman, Esad Düşman, Irak Düşman, İran Düşman, Ermenistan Düşman. . . kim dostumuz ? bir ona bir buna tekme sallıyoruz vallahi bunun geri dönüşünden korkuyorum :)

89
54
yanıtYanıtla
GERCEK:

BUNLAR KENDILERI TÜRKIYE YE DÜSMAN OLMUSLAR TÜRKIYE ONLARA DEYIL,

yanıt0
yanıt0
Tüm 125 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title