Haberler

Trump Sahaf Günleri Başladı

Trump Alışveriş Merkezi’nin düzenlediği Trump Sahaf Günleri, Sahaflar Birliği Derneği Başkanı Nedret İşli ve Prof. Dr. Ali Atıf Bir’in açılış konuşmalarıyla başladı.

İstanbul’un en köklü 27 sahafının geniş arşivleriyle yer aldığı Sahaf Günleri’nin ikinci günüde Doğan Hızlan ve Selim İleri okurlarıyla buluştu. Usta kalemler, konuşmalarında, sahaf kültürünün gelecek nesillere aktarılması gerektiğine vurgu yaptı. Trump Sahaf Günleri 16 Haziran’a kadar devam edecek. Mecidiyeköy’de yer alan Trump Alışveriş Merkezi’nin Sahaflar Birliği Derneği’nin desteğiyle düzenlediği Trump Sahaf Günleri başladı. İstanbul’u en köklü, arşivi en geniş 27 sahafının en geniş arşivleriyle katıldığı Sahaf Günleri, Sahaflar Birliği Derneği Başkanı Nedret İşli ve Prof. Dr. Ali Atıf Bir’in konuşmalarıyla açıldı. Usta kalemler Doğan Hızlan ve Selim İleri ise etkinliğin ikinci gününde sahaf tutkunlarıyla biraraya geldi.

Yaptığı açılış konuşmasında sahafların kültürel geçmişe sahip çıktığını ve yaşatılması gerektiğini söyleyen Nedret İşli, “Modern bir alışveriş merkezinde halkımızı tarihle buluşturuyoruz. Çok önemli belgeleri günümüze taşıyoruz. Geçmiş tarihin gelecek nesillere taşınmasında üstlendiğimiz görev büyük… Sahafların desteklenmesi şart” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Ali Atıf Bir ise “Sahafların gelecek nesillere kalacağını, 16 gün sürecek festivalde kanıtlayacağız” dedi. Selim İleri: “İmzalı kitap benim için önemlidir”Trump Sahaf Günleri’nin ilk panelinde usta yazar Selim İleri okurlarıyla biraraya geldi. Dedesinin Kadıköy’deki kitabevinde kitaplarla tanıştığını ve kitap sevdasının o kitabevinde başladığını ifade eden Selim İleri, artık toplumda eski kitap tutkusunun azalmaya başladığını söyledi: “İmzalı kitap benim için çok önemlidir, çok fazla imzalı kitabım var ama en büyük imzalı kitap koleksiyonu Haluk Oral’a aittir. Sahaflar bana geçmişle bağ kurma ihtiyacı veriyor. Günümüzde her şey çok çabuk moda oluyor ama kitap bitti diye bir şey olacağını düşünmüyorum. E-kitap çıktı ama değişen bir şey yok bence. Sahaflardaki kitapların yaşanmışlığı var. İçlerinden rengi bile kalmamış kartpostal, küçük notlar var. Ben onları atamıyorum, saklıyorum”

Doğan Hızlan: “Kitap olmayan evde oturamıyorum”

İkinci panelde ise edebiyat üstadı Doğan Hızlan kitap tutkunlarıyla buluştu. “Ben kitap olmayan evde oturamıyorum” diyen Doğan Hızlan sözlerini şöyle sürdürdü: “Acaba nasıl insanlardır, ne okurlar, ne dinlerler? Bir cd görmem lazım, bir de kitap. Kişiliklerini öğreniyorum. Sahaflardan aldığım kitaplarda da aynı duyguyu yaşıyorum. Araştırmacıysanız size en iyi sahaflar yardımcı olabilir. Sırf bilgisayarla olacak iş değil. Bu tarz fuarları gördükçe çok seviniyorum”

Trump Sahaf Günleri, 16 Haziran’a kadar devam edecek.

TRUMP SAHAF GÜNLERİ ETKİNLİK PROGRAMI

8 Haziran Cumartesi / Saat 16.00-17.00 / Beşir Ayvazoğlu-Haluk Oral

9 Haziran Pazar / Saat 14.00-15.00 / Candaş Tolga Işık-Tarık Tufan-Ayça Örer

15 Haziran Cumartesi / Saat 15.00-16.00 / İlber Ortaylı-İsmail Küçükkaya

16 Haziran Pazar / Saat 15.00-16.00 / Murat Menteş-Nazlı Berivan Ak

Kaynak: Star / Kültür Sanat

Doğan Hızlan Ali Atıf Bir Selim İleri İstanbul Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title