Haberler

Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn'e Soruşturma İddiası

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkında, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile telefon görüşmesi yaptığı gerekçesi ile soruşturma başlatıldığı iddiasında bulunuldu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkında, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile telefon görüşmesi yaptığı gerekçesi ile soruşturma başlatıldığı iddiasında bulunuldu.

Amerikan medyasına yansıyan haberlerde Fylnn'in 29 Aralık'ta ABD istihbarat yetkililerince Rus diplomatlarına yönelik sürdürülen teknik takibe takıldığı iddia edilirken, Flynn ile Rus büyükelçi arasındaki görüşmenin Rusya'nın ABD'deki istihbarat faaliyetleri konusunda yapılan bir istihbarata karşı koyma soruşturmasının parçası olarak ele alındığı kaydedildi.

Amerikan medyasına konuşan yetkililer, görüşmenin içeriğinin bir kısmının potansiyel kaygılara yol açtığını ve konunun incelenmesine devam edildiğini ama şimdiye kadar herhangi bir yanlışa rastlanmadığını belirtiyor.

FBI ve diğer istihbarat yetkililerinin eski Başkan Barack Obama'ya soruşturma konusunda brifing verdiği de ortaya atılan iddialar arasında bulunuyor.

Pazar gecesi Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise "Beyaz Saray'ın kesinlikle böyle bir soruşturmadan veya böyle bir soruşturmanın dayanağından haberi yok." ifadesine yer verilmişti.

Görüşmenin Obama yönetiminin Rusya'ya yeni yaptırımlar uyguladığı güne denk gelmesi iki yetkilinin yaptırımları konuştuğu iddialarını gündeme getirmişti.

Amerikan medyasına isim vermeden konuşan Trump yönetiminden bir yetkili ise ikili arasındaki görüşmenin yemin töreninden sonra Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşecek olan telefon görüşmesinin programına ilişkin olduğunu savundu.

Yetkili, Flynn ve Kislyak arasında daha önce de telefon görüşmeleri gerçekleştiğini ve Flynn'in büyükelçiye, Türkiye'de silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrei Karlov için taziye telefonu açtığını vurguladı.

CIA ve Ulusal İstihbarat Ajansı başta olmak üzere, ABD istihbarat kurumları Rusya'nın Amerikan seçimlerini siber saldırı ve dezenformasyon yapmak suretiyle, Trump lehine etkilediğini iddia ediyor.

Görevi Trump'a devretmesine haftalar kala Obama da İstihbarat Direktörü James Clapper'a bu konuda bir inceleme yaparak, rapor hazırlamasını talep etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Donald Trump Barack Obama Washington Rusya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title