Haberler

Trump'ın Eğitim Bakanı Adayı Devos'a Senatodan Onay

ABD Başkanı Donald Trump'ın Eğitim Bakanı adayı Betsy DeVos, Senato tarihinde ilk kez bir Başkan Yardımcısının oyu ile yeter sayıya ulaştı ve bakan olmaya hak kazandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Eğitim Bakanı adayı Betsy DeVos, Senato tarihinde ilk kez bir Başkan Yardımcısının oyu ile yeter sayıya ulaştı ve bakan olmaya hak kazandı.

Trump'ın Eğitim Bakanı adayı DeVos'un Senato Genel Kurulundaki bakanlık oylamasında bir ilk yaşandı.

ABD'de Demokratlarla Cumhuriyetçiler arasında uzun süredir sert tartışmalara neden olan DeVos'un, 100 üyeli Senatodaki ilk oylamasında 50-50 eşitlik ortaya çıktı. Senatoda 48 temsilcisi olan Demokrat Partililer, Cumhuriyetçi senatörler Lisa Murkowski (Alaska) ve Susan Collins'in de (Maine) DeVos aleyhine oy kullanmaları sonucunda 50 sayısına ulaşarak bakan adayının onay almasına engel oldu.

Yasa gereği Senatodaki eşitlik durumunda oy hakkı bulunan Başkan Yardımcısı Pence, Senatoya gelerek evet oyu kullandı ve 51 oya ulaşan DeVos'a bakanlık yolunu açtı.

Senato tarihinde bir ilk

Senato tarihinde ilk kez yaşanan bu gelişmenin ardından sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan Pence, yeni bakanın çok başarılı olacağına inandığını vurguladı.

DeVos'un kısa süre içinde yemin ederek görevine başlaması bekleniyor.

DeVos'un bakanlığına şiddetle karşı çıkan Demokratlar oylama görüşmeleri başladığında Senato kürsüsünde 24 saat boyunca Trump yönetiminin eğitim politikalarını eleştirdi.

Eğitim Bakanlığına aday gösterilen DeVos ve eşi, sahip oldukları servetle dikkati çekmişti. Cumhuriyetçi Parti kongresinde Trump'ı desteklememesine karşın teklif edilen görevi kabul eden DeVos'un mal varlığı 5,1 milyar dolara ulaşıyor.

Daha önce Cumhuriyetçi Partinin Michigan başkanlığını yapan DeVos, devlet okullarına aktarılan fonların velilere verilmesi, bu yolla öğrencilerin özel ve dini okullara yönlendirilmesi gibi görüşleri savunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Donald Trump Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title