Haberler

Trump 37 Yıldır Yapılmayanı Yaptı, Tayvan'la Görüştü! Çin'le Kriz Kapıda

Güncelleme:

ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump 37 yıl sonra bir ilke imza atarak Tayvan Devlet Başkanı'yla telefon görüşmesi yaptı. Bu durum, görüşmeye sert tepki gösteren Çin ile ABD'nin diplomatik kriz yaşamasına neden olabilir.

ÇİN DIŞİŞLERİ: TAYVAN UYANIKLIĞI

Çin Dışişleri Bakanı, Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen'in Donald Trump'ı aramasını "Tayvan'ın uyanıklığı" olarak tanımladı.

Çin, "Tek Çin politikası" uyarınca Tayvan'ın bağımsız bir devlet olduğunu kabul etmiyor ve Tayvan ile diplomatik ilişkilerin Pekin üzerinden yürümesi gerektiğini savunuyor.

"79'DAN SONRA BİR İLK! SİYASİ TEMEL ZARAR GÖRSÜN İSTEMİYORUZ"

ABD başkanlığına seçilen bir siyasetçinin 1979'dan bu yana ilk kez Tayvan lideri ile konuşmasını değerlendiren Dışişleri Bakanı Vang Yi, "ABD'nin uzun yıllardır kabul ettiği 'Tek Çin Politikası'nı da değiştireceğini düşünmüyorum" da diyen Vang, 'Çin-ABD siyasi temelinin zarar görmesini istemediklerini' belirtti.

TRUMP TWEET ATTI

Trump, Twitter hesabındaki paylaşımında, "Tayvan lideri, bugün benim başkanlığı kazanmamı tebrik için aradı. Teşekkür ederim. ABD, Tayvan'a milyarlarca dolarlık askeri mühimmat satmasına rağmen Tayvan liderinin tebrik telefonunu kabul etmememin gerekmesi ne kadar ilginç" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Donald Trump Tayvan Pekin Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title