Haberler

TRT Türk Almanya'da Tekrar Kabloda

Güncelleme:

TRT Türk, Alman kablo kanalları tarafından tekrar kablolu yayın listesine alınarak yayınlarına başladı.

Mesut ZEYREK / KÖLN - Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun (TRT) televizyon kanallarından TRT Türk, Alman kablo kanalları tarafından tekrar kablolu yayın listesine alınarak yayınlarına başlandı. TRT Türk geçtiğimiz yıl Unitymedia ve Kabel BW tarafından listeden çıkarılmış ve tekrar listeye alınması için kurumdan 300 bin Euro talep ettiği açıklanmıştı. Bazı çevreler ise bu gelişmeler karşısında hiçbir Alman yayın kuruluşu vermezken TRT'nin Hamburg olaylarını canlı yayınlaması karşısında Almanya'nın TRT'ye kestiği ceza olarak yorumlamış ve konuyla ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bir açıklama yapmıştı.

Kablo şirketleri Unitymedia ve Kabel BW tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, "13 Şubat tarihinden itibaren TRT Türk yayınları Türklerin yoğun olarak yaşadığı, Almanya'nın en büyük eyaleti Kuzey Ren Vestfalya, Hessen ve Baden-Würtemberg eyaletlerinde yayına başlamıştır" denildi. Şirket sözcüsü Christian Hindennach, Ocak 2014'de ara verilen TRT ile ortaklıklarını tekrar canlandırmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, müşterilerinin Türkiye'den güncel haberler almalarının, Türk kültürünün yaşanması ve eğlenceli vakit geçirmelerinin kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title