Haberler

TRT Spikeri Akbel, Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle dün hayatını kaybeden 81 yaşındaki eski TRT spikeri Can Akbel için Harbiye'deki TRT İstanbul Müdürlüğünde tören düzenlendi.

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle dün hayatını kaybeden 81 yaşındaki eski TRT spikeri Can Akbel için Harbiye'deki TRT İstanbul Müdürlüğünde tören düzenlendi.

TRT İstanbul Müdürlüğü Mesut Cemil Stüdyosu'ndaki törene Akbel'in yakınları, TRT'nin eski ve yeni çalışanları katıldı. Törende, Akbel'in kendi sesinden yaşam öyküsü dinletildi.

TRT istanbul Müdürü Abdulhamit Avşar, aileye taziyeleri ileterek, "Kurumların kurum olabilmesi için bazı temel gerekler vardır. Bunlardan biri kurumun kendisini temsil edecek, kendisiyle anılacak insanlar yetiştirmesi, ikincisi insanların kurumları temsil edecek bir hale gelmesidir. Can Akbel, böyle bir insandı. Siyah beyaz televizyon döneminden beri, 'Güne Bakış' programıyla TRT dendiğinde akla gelen ilk insanlardan birisiydi" ifadelerini kullandı.

Akbel'in kızı yönetmen Cansu Akbel de babasının küçük yaşlardan itibaren gönlünü spikerlik mesleğine vermiş bir kişi olduğunu ifade ederek, "TRT ona çok şey kattı, o da TRT'ye. Son derece yaratıcı bir insandı. Haberleri okumaz anlatırdı...Herşeyin ötesinde çok sevgi dolu bir insandı. Çok mütevazı insandı. Bana çok şey öğretti ama en çok sevmeyi öğretti, mütevazı olmayı öğretti. Hayatta mütevazı olamadığım tek şey babamdır. Sadece benim değil onu tanıyan herkesin Can babasıydı" diye konuştu.

TRT spikerlerinden Başak Doğru da Can Akbel ile uzun yıllar aynı odayı paylaştıklarını ve uzun yıllara dayalı dostlukları olduğunu ifade etti. Akbel'in TRT'deki herkese çok şey öğrettiğini kaydeden Doğru, "Çok iyi bir eğitmendi. Emeği geçmemiş hiç kimse olduğunu sanmıyorum. Çok sevecen bir insandı. Kimseyi kırmaz, üzmezdi. Dolayısıyla sevgisini çok fazla veren bir insandı. Aynı şekilde sevgiyi geri alırdı" dedi.

Eski TRT çalışanlarından müzik prodüktörü İzzet Öz ise Can Akbel'in çok özel bir insan olduğunu söyledi. Kızı Cansu Akbel'in televizyon hayatına başlamasına ön ayak olan insanlardan biri olmanın mutluluğunu yaşadığını da dile getiren İzzet Öz, kızının da Akbel'in izinden yürüyeceğine inandığını ifade etti.

Akbel'in cenazesi Bebek Camisi'nde kılınacak ikindi namazının ardından Çengelköy Mezarlığına toprağa verilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mesut Cemil Can Akbel İstanbul Harbiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title