Haberler

TRT Spikeri Akbel, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle dün hayatını kaybeden 81 yaşındaki eski TRT spikeri Can Akbel, son yolculuğuna uğurlandı.

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle dün hayatını kaybeden 81 yaşındaki eski TRT spikeri Can Akbel, son yolculuğuna uğurlandı.

Harbiye'deki TRT İstanbul Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından Akbel'in cenazesi Bebek Camisi'ne getirildi.

Camide, Akbel'in kızı Cansu Akbel ile eşi Suna Akbel, taziyeleri kabul etti. Buradaki törene, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve TRT istanbul Müdürü Abdulhamit Avşar ile Akbel'in çalışma arkadaşlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Namazın ardından Akbel'in cenazesi, Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

- Akbel kimdir?

İzmir'de 1934'te doğan Akbel, 1952'de Ankara Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim görürken 1954-1956'da Ankara Radyosu'nda spiker olarak mesleğe adım atan Akbel, daha sonra meslek eğitimi için Almanya'ya gitti.

Kayzer Wilhems Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Batı Almanya Radyo-Televizyonu'nda bir yıl staj görenAkbel, Köln kentinde Federal Basın Dairesi, Almanya'nın Sesi Radyosu ve kurucusu olduğu WDR Türkçe Bölümü yayın müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Akbel, Türkiye'ye döndükten sonra, 1968'de TRT'de, redaktör- spiker olarak çalışmaya başladı. 1999'da emekliye ayrılan Akbel, Bahçeşehir Üniversitesi Sinema-TV Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak deneyimlerini gençlerle paylaştı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Can Akbel İstanbul Harbiye Bebek Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title