Haberler

TRT'nin 50'nci Kuruluş Yıl Dönümü

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Türkiye'nin en yüksek vericisi Palandöken Dağı'nın doruğundaki Ejder İstasyonu'na tırmanma ve fidan dikme etkinliğine katıldı.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumunun (TRT) 50'nci kuruluş yılı dolayısıyla ülkenin en yüksek vericisi Palandöken Dağı'nın doruğundaki Ejder İstasyonu'na tırmanma ve Top Dağı'ndaki Tabyalar mevkisinde fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Palandöken Kayak Merkezi'nin oteller bölgesindeki gondol lift istasyonu önünden başlayan yürüyüşe Vali Ahmet Altıparmak, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, TRT ses sanatçıları ve sporcular katıldı.

Şahin, burada yaptığı açıklamada, kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yurt genelinde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini  söyledi.

Şahin, "Türkiye'nin en yüksek vericisinin bulunduğu Ejder İstasyonu'na yürüyüş düzenliyoruz. Akşam da TRT sanatçıları, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde konser verecek" dedi.

Fidan diktiler

Altıparmak ve Şahin, 3 bin 125 metre yükseklikteki 4 saatlik zirve tırmanışının ardından Top Dağı Tabyalar mevkisinde diktikleri fidanlara can suyu verdi.

Şahin, burada yaptığı açıklamada Anadolu insanının bu işlere elinin yatkın olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Birçoğumuz köylü veya kasabalıyız. Hadis olarak atfedilen, 'kıyametin kopmasını da görseniz elinizde fidan varsa dikiniz' diye bir söz var. Aslında ağaç dikmenin ne kadar önemli olduğu o hadis marifetiyle vurgulanıyor. Biz 50'nci yıl dolayısıyla birkaç ilde ormanlık oluşturduk ama buranın ayrı önemi var. Buraya diktiğimiz çam ağaçlarının diplerinde kaç şehit yatıyor, açıkçası bilmiyoruz. Bu kadar kutsal yerde fidan dikmenin manevi hazzı çok yüksek olsa gerek. Onun için kendimizi bahtiyar sayıyoruz. Ayrıca Erzurum'un bugün gündemde tutulması bizim için çok önemli."

Altıparmak da 2 bin fidanın toprakla bulaşacağını anlattı.

Altıparmak ve Şahin, daha sonra tarihi tabyaları gezdi. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Dağcılık Federasyonu Ahmet Altıparmak İbrahim Şahin Palandöken Yerel Haberler

title