Haberler

TRT Korolarında 2 Bin 506 Öğrenci Eğitim Görüyor

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Çoksesli Müzik Koroları'nda eğitim gören öğrenci sayısı 2 bin 506'ya ulaştı.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Çoksesli Müzik Koroları'nda eğitim gören öğrenci sayısı 2 bin 506'ya ulaştı.

TRT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, kurumun korolarının Türkiye'de büyük müzik insanlarının yetişmesi için 1970'li yıllardan bu yana faaliyet gösterdiği ve Türk müziğinin gelişiminde lokomotif görevi üstlendiği belirtildi.

TRT Radyoları bünyesinde çalışmalarını yürüten TRT Müzik Dairesi Başkanlığı'na bağlı Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Çok Sesli Müzik Müdürlüklerinde 438 ses ve saz sanatçısının görev yaptığı vurgulanan açıklamada, profesyonel üretimlerin yanı sıra amatör çocuk ve gençlik korolarıyla da ülke müziğinin gelişimine katkı sağlayan TRT'nin, onlarca yılın tecrübesini gençlere ve çocuklara aktarmaya devam ettiği ifade edildi.

Bu kapsamda, TRT Müzik Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda şubat ve mart aylarında birçok ilde sınavların yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, sınavlarda başarılı olanlarla beraber Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Çoksesli Müzikler Koroları'nda eğitim gören öğrenci sayısı 2 bin 506'ya ulaştığı bilgisine yer verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title