Haberler

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin: Yeniliklerle 50 Milyon Tasarruf Sağlandı

Gaziantep Üniversitesi'nin 2013-2014 akademik yılı, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin tarafından verilen 'Medya Yöneticiliği' konulu ilk dersle başladı.

Gaziantep Üniversitesi'nin 2013-2014 akademik yılı, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin tarafından verilen 'Medya Yöneticiliği' konulu ilk dersle başladı. Şahin, TRT'nin Genel Müdürlüğü'ne geçtikten sonra gerçekleştirdikleri yeniliklerle 50 milyon lira tasarruf sağladıklarını belirterek, " Yunanistan, Bulgaristan sınırına giderseniz; oralarda hem FM kanallarımız, hem de televizyon vericilerimiz sağlıklı değildi. Hatta sahil boylarında Yunan kanallarının sesini alırdınız. Şimdi onlar bizi dinliyor ve izlemeye başladı. Çünkü hem vericilerimizi güçlendirdik, azıcık tabiri caizse yönünü de o tarafa çevirdik ki; bizi daha fazla izlesinler. Bu çalışma bize 50 milyon Lira kar getirdi" dedi.

Gaziantep Üniversitesi'nin 2013-2014 akademik yılı düzenlenen törenle başladı. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen akademik yılı açılış törenine TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in yanı sıra; Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından katılımcılara, müzik dinletisi sunuldu. Törende protokol konuşmalarının ardından TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin tarafından 'Medya Yöneticiliği' konulu ilk ders verildi. Şahin, ilk televizyon yayıncılığına 1968 yılında başlayan TRT'nin; Türkiye'nin sesini dünyaya duyuran kurum olduğunu belirterek, "Bazen tek kanallı medya yöneticilerini gıpta ediyorum. Biz şimdi kanal sayımızı arttırdık. Önce hoşumuza gidiyordu, ama şimdi Ömer Seyfettin'in bir kitabı var belki okumuşsunuzdur. Bir kadının bir buzağı oluyor. Onu alıyor kucağına, üst kata çıkarıp seviyor, okşuyor. Ondan sonra kocaman tosun oluyor yine alıyor kucağına seviyor. Bizim de kurumumuz biraz bu hale döndü. Olabildiğince büyüdü, büyürken de taşımakta zorlanıyoruz. Ama kimse bizi mecbur etmediği için kendimiz kaşındık diye bazen söylüyorum" dedi.

50 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLANDI

Şahin, göreve getirildikten sonra 4'te 1'e oranında personel küçülmesine gittiklerini ve bu sayede 50 milyon lira tasarruf sağlandığını ifade ederek, şunları söyledi: "Öyle bir rekabetçi ortamdayız ki; hanginiz daha hızlı koşuyor, daha doğrusu hanginiz daha iyi eğitimli, donanımlıysanız öndesiniz; diğeri arkada kalıyor. Onun için bu sıraların çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Vericileri yeniledik. Özellikle sınır boylarındaki tüm vericileri elden geçirdik. Bu bölgemizde çok fazla bir problem yok. Ancak Yunanistan, Bulgaristan sınırına giderseniz; oralarda hem FM kanallarımız, hem de televizyon vericilerimiz sağlıklı değildi. Hatta sahil boylarında Yunan kanallarının sesini alırdınız. Şimdi onlar bizi dinliyor ve izlemeye başladı. Çünkü hem vericilerimizi güçlendirdik, azıcık tabiri caizse yönünü de o tarafa çevirdik ki; bizi daha fazla izlesinler. Bu çalışma bize 50 milyon Lira kar getirdi. Çünkü eski tüplü vericiler çok fazla elektrik tüketiyordu ve sinyaller daha zayıf düşüyordu. Yeni sistemlerle hem daha az elektrik harcıyoruz, hem daha az radyasyon yayılıyor. Aynı zamanda görüntü kalitemizde daha iyi oldu ve para biriktirdik."

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise, yeniliklerle Gaziantep Üniversitesi'ni daha yüksek çıtalara taşımak için gayret sarf ettiklerini söyledi. İlk dersin sonunda Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ile TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, birbirlerine karşılıklı olarak hediye verdi. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Üniversitesi İbrahim Şahin Bulgaristan Yunanistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title