Haberler

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin Görevinden Ayrılıyor

Güncelleme:

TRT'de flaş gelişme! Genel Müdür İbrahim Şahin'in görevinden ayrıldığı konuşuluyor. Perşembe günü izne ayrılan Şahin, giderken odasını da boşalttı.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından perşembe günü izne ayrıldı. Giderken odasını da boşaltan Şahin’in izninin bitiminde 7 yıldır sürdürdüğü TRT Genel Müdürlüğü’nden ayrılacağı öğrenildi.

Şahin’in görevden ayrılacağı uzun süredir konuşuluyordu. Mevzuata göre, TRT Genel Müdürü normal şartlarda görevden alınamıyor. Sadece “milli güvenliğin ve kamu düzeninin gerekli kıldığı devlet memuru olma niteliğini yitirdiği, ağır hizmet kusuru işlediği veya tarafsızlığı ihlal ettiği” gerekçesiyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun teklifi üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla görevden alınabiliyor.

DAVUTOĞLU'YA GÖRÜŞME SONRASI İSTİFA KARARI ALDI

Şahin’in, Başbakan Davutoğlu ile yaptığı görüşme sonrası istifa kararı aldığı öğrenildi. Şahin’in yakın çevresine, "Bu bir istifa değil, görev değişikliği olacak" dediği ifade edildi.

Şahin'e hükümet tarafından valilik teklif edildiği, ilk valilik kararnamesinde de Samsun'a vali olarak atanabileceği ifade ediliyor.

YERİNE ÜÇ ADAYIN İSMİ KONUŞULUYOR

İbrahim Şahin'in yerine TRT Genel Müdürlüğü görevi için TRT Genel Müdür Yardımcıları Şenol Göka ve İbrahim Eren ile TRT Haber Dairesi başkanı Nasuhi Güngör'ün adı geçiyor.

Kaynak: Haberler.Com / Medya

Ahmet Davutoğlu İbrahim Şahin Medya Haberler

500

Yorumlar (14)

SUAT AZAK:

DEFOLSUN GİTSİN GEREKSİZ. VERGİ VERDİĞİMİZ KANAL TRT SADECE AKP YE HİZMET EDİYOR. VE YANDAŞLARI REKLAM BAHANESİYLE ZENGİN EDİYOR.

14
8
yanıtYanıtla
HAYATİ:

PARALELCİLERİN ABİSİ DEMEK Kİ GÖREVDEN ALINDI. TRT''Yİ PARALELCİLERLE DOLDURDU.

6
4
yanıtYanıtla
vatandaş:

bu adamda paralelci tipi var hemde gerici . . . edin gitsin genç dinamik medyadan anlayan birileri gelmeli

5
5
yanıtYanıtla
taylim derdi:

Vatana Millete ve AKP aktidarına hayırlı uğurlu olsun afiyet olsun: AKP iktidarında HIZIR paşalar her zaman olacaktır. SAMSUN alsın başına çalsın

7
1
yanıtYanıtla
keser:

mudurun esi cemaattenmis o yuzden aliyorlar gorevden. simdi bu yapilanlari alkislayan akp''liler birgun hukumet degisip akpnin ise aldigi veya atadigi butun kisileri kovarsa sesinizi cikarabilecekmisiniz?

5
2
yanıtYanıtla
paralel vali:

bu adam tam bir paralel ne vali yapması cıldırmıs mı bu hukumet

2
3
yanıtYanıtla
cem tuna:

Muhalefeti fazla göstermiştir TRT. . Ben pek rastlamadım ya. . kesin ondandır. .

4
1
yanıtYanıtla
veli:

aman ne büyük haber. . . . . .

3
0
yanıtYanıtla
samsun:

ne üzüldüm, kahroldum, , , ,

3
0
yanıtYanıtla
avanak FUAT avni:

VATAN JHAİNİ PARALELLER ATILMALI GÖREVDEN

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title