Haberler

TRT Ev Sineması Kuşağı"

"Umut Apartmanı" filmi, TRT Ev Sineması Kuşağı'nda izleyiciyle buluşacak.

"Umut Apartmanı" filmi, TRT Ev Sineması Kuşağı'nda izleyiciyle buluşacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türk sinemasının 100'üncü, TRT'nin 50'nci yılı kapsamında hayata geçirilen TRT Ev Sineması Kuşağı'nda, bu hafta "Umut Apartmanı" filmi gösterilecek.

Ümit Cihan Canpolat'ın senaryosunu yazdığı ve görüntü yönetmenliğini yaptığı, Faysal Soysal'ın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği film, 6 Ekim'de saat 20.00'da TRT 1'de yayınlanacak.

Başrollerinde Alp İpin, Alp Özer, Yasemin Bozdoğan, Fulden Akyürek ve Ali Yağcı'nın rol aldığı, yapımcılığını Balkon Yapım'ın üstlendiği filmin konusu şöyle:

"Arif, babasını (Ozan) tanıma şansı olmadan kaybetmiş, 10 yaşında ve erken büyümüş bir çocuktur. Annesi Makbule ile şehrin merkezinden uzak ve hala mahalle kültürünün izlerini taşıyan bir apartmanda yaşamaktadır. Aynı apartmanda komşusu olan ve yaşça kendisinden epey büyük Arzu'ya aşıktır. İlk kez böyle bir duygu yaşayan Arif, ne yapacağını bilmeden ona isimsiz mektuplar göndermekle yetinmektedir. Yaz sonunda sünnet düğünü olacaktır ve birkaç yazdır olduğu gibi bu sefer de bundan kaçmaya çalışacaktır."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Faysal Soysal Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title