Haberler

TRT Belgesel Ödülleri'ne "Rekor" Başvuru

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri'ne" 78 ülkeden 665 belgesel film başvurusu yapıldı.

TRT'den yapılan yazılı açıklamada, amatör ve profesyonel belgesel filmcileri desteklemek amacıyla başlatılan "Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri"ne başvuruların bu yıl rekor sayıya ulaştığı bildirildi.

Açıklamada, yurt içinden ve yurt dışından ilgi gören yarışmaya, 2015 yılında 42 ülkeden 348 belgesel film ve 2016 yılında 47 ülkeden 427 belgesel filmin katıldığı bilgisi verildi.

Bu yıl ise Dominik Cumhuriyeti'nden Rusya'ya, Mısır'dan Çin Halk Cumhuriyeti'ne, Kanada'dan Japonya'ya kadar 78 ülkeden 665 belgesel film ile başvuru yapıldığı belirtildi.

Ön eleme sonuçlarının 27 Şubat'ta açıklanacağı ve finale kalan filmlerin ise 11-14 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek 2017 TRT Belgesel Günleri'nde seyirciyle buluşacağı kaydedildi.

9'uncu Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri'nde ödül almaya hak kazananların da 15 Mayıs'ta düzenlenecek gala ve ödül töreninde ilan edileceği ifade edildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title