Haberler

TRT 37. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Başladı

Kortejden görüntüler ve detaylar- Balonlar detay- Ülke çocukları detay- Antalya Kültür Merkezi önünden detaylar- TRT Çocuk maskotları detaylar- Vali Konuşma TRT 37. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği başladıTRT 37. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliğine katılan 34 ülkeden 400 çocuk, kortej geçişiyle vatandaşları selamladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Kortejden görüntüler ve detaylar- Balonlar detay- Ülke çocukları detay- Antalya Kültür Merkezi önünden detaylar- TRT Çocuk maskotları detaylar- Vali Konuşma TRT 37. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği başladıTRT 37. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliğine katılan 34 ülkeden 400 çocuk, kortej geçişiyle vatandaşları selamladı. TRT 37. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği, kortej geçişiyle başladı. Şenlik için 34 ülkeden gelen 400 çocuk, Falez Kavşağı'nda toplandı. Ülkelerine özgü kıyafetler giyip dans gösterisi yapan çocuklar, Antalyalıları selamladı. Ellerinde bayraklar ve balonlarla renkli görüntüler oluşturan çocuklardan oluşan kortej, Antalya Kültür Merkezi önünde sonlandı. Burada Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz'ün de katılımıyla içinde oyun alanları ve çeşitli aktivitelerin yapıldığı "Çocuk Ülkesi"nin açılışı gerçekleştirildi.Açılışta konuşan Vali Türker, dünyanın dört bir yanından Antalya'ya gelen çocukların gerçek bayram coşkusunu oluşturduğunu söyledi. Çocuk şenliğini Antalya'da yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Türker, "Türkiye'nin gözbebeği ve dünyanın gözde kentlerinden olan Antalya, hoşgörü ve demokrasi ile yoğrulmuş evrensel bir kimliğe sahiptir. Antalya, bu özelliklerinin yanısıra ev sahipliği yaptığı büyük organizasyonları da başarıyla idare etmektedir. Bugün de bu kadar çocuğu bir araya getiren organizasyonu başarıyla gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz" dedi.Çocuklara bayram hediye eden bir millet olmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Türker, yabancı çocuklarla Türk çocuklarının bu festivalle kaynaştığını vurguladı.Çocuklar, şenlik kapsamında açılan "Çocuk Ülkesi"nde kendileri için düzenlenen aktivitelere katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Muammer Türker 23 Nisan Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Farklı Bakış:

Bu gün zaten 23 Nisan çocuğu kürsüden kahramanlık destanı okur gibi konuşup duruyordu.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title