Haberler

Tren Seferleri Başladı

Çerkezköy-Kapıkule-Çerkezköy ve Çerkezköy-Uzunköprü-Çerkezköy ekspres tren seferleri düzenlenen törenle başladı.

Çerkezköy-Kapıkule- Çerkezköy ve Çerkezköy-Uzunköprü- Çerkezköy ekspres tren seferleri düzenlenen törenle başladı.

Törene, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve 2. sıra adayı Ayşe Doğan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Sağlık Grup Başkanı Olcay Palak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, TCDD 1. Bölge Müdür Vekili Halil Korkmaz, 1. Bölge Yolcu Müdürü Mümin Karasu, Yolcu Müdür Yardımcısı Yılmaz Ocak, Çerkezköy İstasyon şefi Vedat Parapan, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve dernek başkanları ile vatandaşlar katıldı.

"DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞI İÇİN ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILMAKTADIR"

Tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşması yapan TCDD 1. Bölge Müdür Vekili Halil Korkmaz, "Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere dünyada gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomiler taşıma modları arasında demiryolu taşımacılığı lehine büyük yatırımlar yapmaktadır. Ülkemizde de özellikle son dönemlerde demiryollarına önemli miktarda yatırım yapılarak, trenin tercih edilen bir ulaşım aracı olma yönünde önemli hamleler gerçekleştirilmiştir. İstanbul'da bir buçuk asırlık rüyamız olan dünyanın en derin batırma tüp tüneli tekniğiyle inşa edilen Marmaray, Akçeşme-Kazlıçeşme arasında günlük 170 bin yolcuya hizmet vermektedir. Yüksek Hızlı Tren (YHT) işletmeciliği yaptığımız Ankara-İstanbul, Ankara-Konya ve Konya-Eskişehir-İstanbul hatlarında yolcu taşımacılığında YHT lehine büyük değişiklikler olmuştur. Ankara- Eskişehir arasında demiryolu ile taşınan yolcu sayısı YHT ile birlikte yüzde 8'den yüzde 72'ye yükselmiş, Ankara- Eskişehir arasında günübirlik yolcular Ankara ile Eskişehir'i komşu yapmıştır. Ankara-Konya arasında ise daha önce yolcu taşımacılığından pay almayan teşekkülümüz, YHT ile birlikte toplam yolcunun yüzde 66'sını taşır hale gelmiştir. Selçuklu'nun başkenti Konya ile Cumhuriyet'in başkenti Ankara arasında hızlı, güvenli ve konforlu yolculuklar başlamıştır" dedi.

"22 MİLYON YOLCU TAŞINDI"

Korkmaz, yolcu kapasitesinin hızlı trenlerle birlikte büyük bir artış kaydedildiğinin belirterek, "Bugüne kadar Ankara-Eskişehir-İstanbul yüksek hızlı tren hattında 14 milyon, Ankara-Konya hattında 7 milyon ve Konya-Eskişehir-İstanbul hattında ise 1 milyon olmak üzere toplam 22 milyon yolcu seyahat etmiştir" diye konuştu.

Çerkezköy-Kapıkule ve Çerkezköy- Uzunköprü arasındaki çalışacak olan bölgesel trenlerin vagonlarının klimalı ve modern olduğunu belirten Korkmaz, "Yenilenen altyapımız ile seyahat süresi, Kapıkule-Çerkezköy arasında 40,Uzunköprü-Çerkezköy arasında ise 30 dakika kısalmıştır. Bu güzergahta işleyen konforlu yolculuklar sunan yeni trenlerimizde, bilet ücretlerimiz 20 Ocak 2016 tarihine kadar yüzde 25 indirimli olacaktır" dedi.

Trenin hizmet verecek olmasından son derece mutluluk duyduğunu belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, "Göreve başladığım 15 Ağustos 2013 tarihinden bugüne kadar Çerkezköy-Halkalı arası yenilenmiş demiryolu projesi çalışmaları Ocak 2014'den bu yana hızla yapıldığını ve kısa zaman içerisinde hizmete açılacağı belirtilmişti. Çerkezköy Türkiye'nin önde gelen sanayi bölgesidir. İlçemizde nitelikli eleman sıkıntısı çeken sanayi kuruluşlarımızın bundan böyle Çerkezköy-İstanbul arasında da bölgesel trenlerin çalışmasıyla birlikte sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman sıkıntısına da katkı sağlayacaktır. Bölgesel trenin sefere başlamış olmasında emeği geçenleri tebrik ediyor ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

"KISA SÜREDE HALKALI-ÇERKEZKÖY HATTI DA AÇILACAK"

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ise, tren seferlerinin başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:

"Tüm ülkeler en seri ve hızlı bir yere gitmek için ulaşım araçlarını yeniliyor. Ülkemizde yeni hızlı hatlar inşa ediliyor. Özellikle tren yolculuğu güvenli bir yolculuk. Demiryolu yolculuğu çok daha güvenli. Bugüne kadar demiryollarına olan önem hiç eksilmedi. Her siyesi iktidar demiryolu için ödenek ayırmıştır. Artık insanlarımız daha güvenli daha konforlu tren istiyor. İstanbul-Çerkezköy arasında yapımı süren hattın hukuki sorunları var. Bu nedenle ihale ve sözleşme nedeniyle biraz gecikmeler yaşandı. Ama yapılan son ihale ve sözleşme ile bu aşılarak hat yapımı hızlandırıldı. Kısa süre içerisinde de Halkalı-Çerkezköy hattı açılarak Çerkezköy'den Gebze'ye kadar rahat, güvenli konforlu seyahat edilecek. Bugün sefere başlayan Çerkezköy-Uzunköpru-Kapıkule yenilenmiş bölgesel trenin tüm bölge halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçenlere de teşekkür ediyoruz. Bir zamanlar kara tren gelmez ola diye çok sık söylenen türkü vardı. Artık o kara tren kalktı ve artık yerine böyle güzel, güvenli, konforlu trenler sefere konuldu."

Yapılan konuşmaların ardından Vali Enver Salihoğlu, Kaymakam Metin Kubilay, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy OSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgür TCDD yetkilileri ve diğer protokol üyeleri trene binerek Muratlı'ya kadar yolculuk yaptı.

3 AY YÜZDE 25 İNDİRİMLİ

Çerkezköy-Uzunköprü-Kapukule arası sefere başlayan tren seferlerinde yolcu biletlerini 3 ay boyunca yüzde 25 indirimli olduğu da belirtildi. Çerkezköy-Kapıkule, Kapıkule-Çerkezköy arası yolcu biletler fiyatları şöyle: Tam bilet 12.75 lira, indirimli bilet 10.25 lira, ayrıca 60 ve 65 yaş arası ise indirim yüzde 20, 65 yaş üzeri 6.50, 7 yaş ve 12 yaş dahil bilet ücretleri de yüzde 50 indirimli.12-26 yaşa yüzde 20 genç indirimi. Çerkezköy-Uzunköprü-Uzunköprü-Çerkezköy arası tam bilet 9.25 lira, indirimli 7.50 lira. Çocuk ve 65 yaş ve üstü indirimli biletler 4.75 lira, Edirne-Çerkezköy-Çerkezköy Edirne tam yolcu bileti 11.75 lira, indirimli bilet 9.25 lira ve çocuk ve 65 yaş dahil yüzde 50 indirimli fiyat ise 6 lira. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Uzunköprü Çerkezköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title