Haberler

Tren İstasyonundaki Ölüme Protesto

Güncelleme:

Feneryolu Tren İstasyonu'nda banliyö trenine binmeye çalışırken raylara düşerek hayatını kaybeden Ebru Gültekin Ilıcalı'nın ailesi ve arkadaşları protesto gösterisi yaptı.

Feneryolu Tren İstasyonu'nda banliyö trenine binmeye çalışırken raylara düşerek hayatını kaybeden Ebru Gültekin Ilıcalı'nın ailesi ve arkadaşları protesto gösterisi yaptı

Haber-Kamera : RAMAZAN ALMAÇAYIR İSTANBUL DHA Geçtiğimiz çarşamba günü meydana kazada, bebek arabasındaki çocuğunu trene bindiren Ebru Gültein Ilıcalı, trenin kapılarının kapanmasıyla panikleyerek raylara düşmüş ve feci şekilde can vermişti.

Ebru Gültekin Ilıcalı'nın ablaları Binnaz Akgül,Canan Fergan ve yakınları saat 11.00'de Feneryolu Tren İstasyonu'nda toplandı. Ilıcalı'nın yakınları basın açıklamasından önce tren istasyonunun duvarına Ebru Gültekin Ilıcalı ve oğlu Ege'nin birlikte çekilmiş resimlerini yapıştırdılar. Daha sonra kazanın meydana geldiği yerde grup adına basın açıklamasını Ilıcalı'nın akademisyen arkadaşı Aslı Tokanay yaptı. Yeni kazaların engellemek için eylem yaptıklarını belirten Tokanay "Toplu taşımadan yararlanmak temel bir insan hakkıdır. Toplu taşımayı herkes için uluşılabilir kılmanın ve toplu taşıma araçlarını kullanan insanların can güvenliğini sağlayacak önlemler almak TCDD yönetiminin sorumluluğundadır."dedi. Basın açıklamasının ardından konuşan Ilıcalı'nın ablası Canan Fergan, kardeşinin tren kazasında ölmesinde ihmali olanların cezalarını çekmelerini istediklerini belirterek "Kazanın ardından trenin kullanan makinist Abdullah Çiğdem ile kondüktör Süleyman Uğur Özkoç'un mahkemece serbest bırakıldı. Bu kişilerin iş konusunda herhangi bir yetkinliğinin olup olmadığını, psikolojilerinin uygun olup olmadığını kontrol etmeden bunlar serbest bırakıldı. Yeteri kadar soruşturma yapılmadı. Bizler bu olayın bir kaza gibi gösterilmesine, kader ile ilişkilendirilmesine ve Ebrunun paniğe kapılıp dengesini kaybettiği şeklindeki aslında işlenen suçu yok saymaya ve tepkileri esas sorumlulardan başka noktalara yönlendirmeye dönük söylemlerin yaygınlaştırılmasına izin vermemeye karalıyız" diye konuştu. Açıklamaların ardından grup istasyondan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ebru Gültekin Ilıcalı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title