Haberler

Tren İstasyonunda Bebek Arabalı Keşif

Güncelleme:

Geçtiğimiz yıl , bebek arabasındaki oğluyla trene binmek isterken hayatını kaybeden Ebru Gültekin Ilıcalı (41)'nın ölümüyle ilgili olay yerinde keşif yapıldı.

KAPILAR KAPANMADAN TREN HAREKET ETTİ

Kadıköy 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Ocak ayında görülen davanın ilk celsesinde mahkeme olay yerinde keşif çalışması yapılmasına karar vermişti.

Mahkeme hakimi, 3 kişilik bilirkişi heyeti, tutuksuz sanıklar kondüktör Süleyman Uğur Özkoç ve Makinist Abdullah Çiğdem'in de bulunduğu keşifte Ebru Gültekin Ilıcalı'nın eşi Sabri Akın Ilıcalı ile beraber kardeşleri de olay yerinde hazır bulundu.

Keşifte kondüktör ve makinistin kusur durumu, Ilıcalı'nın turnikelerden geçip tren kapısına gelme arasındaki zamanın ne kadar olabileceği, tren ile peron arasındaki mesafenin ne kadar olduğu ve kapılar kapanmadan trenin hareket edip etmediği konuları araştırıldı.

Olay günü Efe Ilıcalı'nın içinde olduğu aynı bebek arabası keşif çalışmasında kullanıldı. Çalışmalar esnasında bebek arabası sık sık trenin içerisine konularak kapıların kapanmadan hareket edip etmediği tespit edildi. Keşif sırasında kapılar kapanmadan trenin hareket edebildiği görüldü.

"EŞİMİ GÜVENLİ ŞEKİLDE TAŞIMADI"

Bilirkişilerin yaptığı incelemenin ardından Ebru Gültekin Ilıcalı'nın eşi Sabri Akın Ilıcalı olayın başından beri TCDD'nin kusurlu olduğunu belirterek, "TCDD de teknik kusurlar ve eksiklikler vardır yolcu taşımacılığı konusunda. Son aldığımız bilgiye göre TCDD müşteki olarak davaya katılma kararı almış. Teknik kusurlar var mıydı, kondüktör görebilir miydi bulunduğu yerden gibi teknik konuların cevapları arandı. Bu işletme benim eşimi güvenli bir şekilde taşıma zorunluluğunu yerine getirmedi" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ebru Gültekin Ilıcalı Sabri Akın Ilıcalı Kadıköy Bebek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title