Haberler

Tredaş İşletme Şefliklerinin Kapanması

CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, Havsa, Süloğlu ve Lalapaşa ilçelerindeki Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş (TREDAŞ) işletme şefliklerinin kapatılma kararını protesto etti.

CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, Havsa, Süloğlu ve Lalapaşa ilçelerindeki Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş (TREDAŞ) işletme şefliklerinin kapatılma kararını protesto etti.

Milletvekilleri Gaytancıoğlu, Bircan, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin ve partililer Milli Egemenlik Parkı'nda toplandı.

Gaytancıoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Havsa, Süloğlu ve Lalapaşa ilçelerindeki işletme şefliklerinin 1 Ağustos itibarıyla kapanacağını hatırlattı.

Yetkililerin karardan vazgeçmesi gerektiğini aktaran Gaytancıoğlu, "Kararın tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz. Hizmet istiyoruz. Özelleştirme mantığı 'biz ne kadar para kazanırsak kazanırız burası zaten küçük ilçe gerekirse kapatırız' demek olmamalıdır. Bu politika sosyal devlet anlayışını zayıflatır. Hizmet ne kadar götürülürse kalite artar. TREDAŞ önemli bir kurum" diye konuştu.

Bircan ise TREDAŞ'ın özel sektör olması dolayısıyla müdahale edemeyeceklerini savundu.

Özel sektörün kar ettiği kadarıyla var olacağını ifade eden Bircan, "Bizim yalnızca yapabileceğimiz şey kamu oyu oluşturabilmektir. Gerekirse imza kampanyası yapacağız. İş oraya götürülmeden duyarlılık gösterilirse memnun oluruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Okan Gaytancıoğlu Erdin Bircan Lalapaşa Havsa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title