Haberler

Travel Turkey İzmir Fuarı'nın Yıldızı Batman

Güncelleme:

Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan 'Travel Turkey İzmir' Turizm Fuar ve Konferansı'na Batman standı damga vurdu.

Türkiye'nin turizm alanındaki en büyük organizasyonlarından biri Travel Turkey, 8. kez kapılarını açtı. Yerli ve yabancı 900'den fazla katılımcının yer aldığı fuarın yıldızı ise Batman oldu.

Turizm sektöründe faaliyet gösteren 900'den fazla katılımcıyı buluşturan 8. Travel Turkey, İzmir Fuarı'nda başladı. 30 ülkeden turizm profesyoneline ev sahipliği yapan fuarın en dikkat çekici stantlarından birisi de Batman standı oldu. Özellikle Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı ve beraberindeki görevliler misafirlerle yakından ilgilendi.

BATMAN TEK VÜCUT OLDU

Batman Valiliği, Batman Belediyesi, Batman Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Hasankeyf, Sason Kaymakamlıkları, Özel İdare Genel Sekreterliği ile Batmanlı gazetecilerle birlikte 4-7 Aralık'ta İzmir fuar merkezinde birçok il ve ülkenin yer aldığı Travel Turkey fuarındaki Batman standı fuarın en çok ilgi gören standlarının biri oldu.

Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, Sason Kaymakamı Tekin Dündar, Batman Belediye Başkan Yardımcısı Nasır Taş, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir ve bazı yönetim kurulu üyeleri, Belediye Kültür Müdürü Ali Sarıpınar, Batman Kültür ve Turizm Tanıtım Derneği Başkanı Emin Bulut, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı ile birlikte genel konuklarla ilgilendi. Batman standı, Batman merkez, Hasankeyf ve Sason'daki fotoğraflar, ışıklı görsellerle süslendi. Batman standında el sanatları, oteller ve bazı sağlık kuruluşların broşürleri dağıtıldı.

"İZMİRLİLERİ STANDIMIZA BEKLİYORUZ"

Batman'ı İzmir'de bir kez daha tanıtmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Batman Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı; "Batman'ın uluslararası arenada tanıtımı için, 4-7 Aralık 2014 tarihlerinde Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'nda 4 C100 numaralı stanttayız. Turizm alanındaki en önemli buluşmalardan biri olan Travel Turkey 2014 İzmir Turizm Fuar ve Konferansı İZFAŞ, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Hannover-Messe International İstanbul işbirliği ile organize edildi. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, dünyanın ve Türkiye'nin farklı destinasyonlarından turizm profesyonellerini Batman standında ağırlamaya hazırlanıyoruz."

VALİLERE 'ÇAVREŞAMIN" ŞARKISI

İzmir fuarına katılan Batman Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile diğer kurum ve kuruluşların standı farklı görüntülere sahne oldu. Batmanlı 13 yaşındaki mahalli ses sanatçısı Muhammed Can Yıldız, Muğla, Kütahya, Mardin ve İzmir Valilerine Şahe Bedo'nun "Çavreşamın" (Kara gözlüm) şarkısını erbane ile çalarak söyledi. Muhammed Can Yıldız'ın şarkısına alkış tutan dört Vali; "Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün standını beğendik. Muhammed Can Yıldız'ın sesi ve erbaneye olan hakimiyetini takdir ediyoruz" dediler.

ÖZER'DEN MUHAMMED'E DESTEK

Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Fatih ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Muhammed Can Yıldız'ın erbane ile çaldığı ve Türkçe, Kürtçe ve Arapça söylediği şarkılara eşlik etti. Stanttaki coşkuyu fark eden fuar alanındakiler, Muhammed'i alkış yağmuruna tuttu. Muhammed'in şarkılarına Genel Sekreter Özer ve beraberindekiler alkışla eşlik etti.

VALİLERİN BATMAN SEVGİSİ

İzmir fuarına katılan Batman standı, fuara katılan bazı Valiler, Kaymakamlar ve Genel Müdürlerin akınına uğradı. Muğla, Kütahya, Mardin, İzmir, Kastamonu, Amasya, Manisa, Mardin ve Mersin Valileri, Batman standını ziyaret etti. Batman'ın yerli ürünleri tadan bazı Valiler, Batman standında sıcak karşılanmalarında dolayı mutlu ayrıldılar. Standa yoğun bir ilginin olduğunu belirten Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca ve Sason Kaymakamı Tekin Dündar; "Batman, İzmir fuarında damgasını vurdu. Yoğun bir ziyaretçi topluluğunu standımızda ağırladık. Özel İdare Genel Sekreterimiz Abdulkadir Özer, Kültür ve Turizm Müdürümüz Mehmet İhsan Aslanlı, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir ve ekibimizde yer alanlarla birlikte konuklarımızla yakından ilgileniyoruz."

KIRŞAN'DAN BATMAN STANDINA ZİYARET

Özelliştirme İdaresi Genel Müdürü Batmanlı İbrahim Halil Kırşan, İzmir fuarına katılan Batman standını ziyaret etti. Batman'ın önemli bir fuarda yer almasından dolayı mutlu olduğunu belirten Kırşan; "Batman standını İzmir'de görmekten dolayı mutluyum. Ülkemizin önemli fuar alanlarından biri de İzmir'dir. Bir çok yabancı ülkeden de fuara katılım sağlandı. Bu tür fuarları önemsiyorum. Standımızda Batman'ın bal, ceviz, beni (sucuklu ceviz), kuru üzüm ve diğer yöresel ürünleri gelen misafirlerin memleket hasretini damak tadıyla gidermeleri gözden kaçmıyor. Gelen misafirlerin özellikle Sason balından Gercüş'ün de benisinden duydukları damak zevkini dile getirmeleri ayrıca gurur verici." dedi.

YABANCI KONUKLAR FUAR MERKEZİNDE…

Müdür Aslanlı; "Bu yılda daha kapsamlı ve uluslararası ziyaretçilerin yoğunluğu ile öne çıkan bir fuar olmayı hedefleyen fuarda, Batman, Hasankeyf ve Sason başta olmak üzere tüm Türkiye'nin turizm zenginlikleri, farklı destinasyonları yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentelere, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere tanıtılacak. Fuar her yıl olduğu gibi bu yıl da çevre ülkelerden çok sayıda satın alıcıya ev sahipliği yapacak. Fuar nedeniyle İzmir'e 36 ülkeden yani Almanya, ABD, Azerbaycan, BAE, Brezilya, Bosna Hersek, Çek Cumhuriyeti, Çin, Ermenistan, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, İngiltere, İran, İskoçya, Katar, Kazakistan, Kuveyt, KKTC, Libya, Litvanya, Mısır, Nepal, Özbekistan, Polonya, Rusya, Senegal, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Suriye, Suudi Arabistan, Tayland, Tunus, Türkiye ve Yunanistan'den turizm profesyonelleri geldi" diye konuştu.

"HASANKEYF'İ BİR KEZ GÖRMEYE GELİN"

Hasankeyf'in tecrübeli Kaymakamı Temel Ayca, İzmir fuar merkezindeki fuarda Batman ve Hasankeyf'i, gelen konuklara öve öve bitiremedi. Ayca;"Batman'ın tarihi ilçesi Hasankeyf'i görmeyenleri güzel ilçemize davet ediyoruz. Hasankeyf, Batman'ın tarihi güzellikleriyle dolu ilçesidir. Hasankeyf görülmeye değer bir İlçemizdir." dedi.

"BAL, CEVİZ VE ÇİLEKLE MARKALAŞACAĞIZ"

Sason'u genç Kaymakamı Tekin Dündar da İzmir'deki Batman stadında Sason'un bal, ceviz ve çileğini tanıttı. Sason'un tanıtımını yapmaya devam edeceklerini belirten Sason Kaymakamı Tekin Dündar; "31 bin 600 nüfuslu Sason ilçemiz, son yıllarda kamusal desteklerle eğitim, sağlık, altyapı ve tarım alanında önemli gelişmeler yaşandı. Önümüzdeki süreçte de bu gelişmeler ve kalkınma hamlesi devam edecek. Geçen hafta Sason ilçemizde Maliye Bakanımız sayın Mehmet Şimşek, Valimiz sayın Azmi Çelik'in katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bal, ceviz ve çilek festivali renkli ve güzel geçti. Bundan sonraki süreçte de daha güzel etkinliklerle Sason'un adını Belediyemiz ve Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzle tanıtmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"BU TÜR ETKİNLİKLERİ DESTEKLİYORUZ"

Batman Belediye Başkan Yardımcısı Nasır Taş; "Yerel yönetim olarak Batman'ın tanıtımı için her yıl belirli bir bütçe de ayırdıklarını ve bu temelde bir çok fuara katılım sağlayarak kenti tanıtmaya çalışıyoruz. Özellikle İzmir Travel Turizm Fuarının hem kapsamı hem katılımcıları hem de ziyaretçi ilgisi ile önemli bir fuar niteliği taşıdığını ve bu kapsamda Batman olarak bu fuarda yer almalarının önemli buluyoruz. Önümüzdeki süreçte ilimizi uluslararası arenada tanıtmak için uluslararası fuarlara katılmayı planlıyoruz. Uluslararası nitelikte organizasyonları Batman'da gerçekleştirerek kentimizin tarihsel, kültürel ve doğal varlıklarının bilinirliliğini arttıracaklarına inanıyoruz. Bu tür organizasyonlara Batman'daki tüm kurum ve kuruluşların tek çatı altında katılmalarının önemli olduğu kadar kentin enerjisinin de etkin ve verimli kullanımının yolunu açıyor" dedi.

"BATMAN'DA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR"

İzmir fuarının açılışına katılan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Batman standında Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, Sason Kaymakamı Tekin Dündar, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Ekmen ve bazı yönetim kurulu üyeleri, Batman Kültür ve Turizm Tanıtım Derneği Başkanı Emin Bulut, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı tarafından karşılandı.

Ulusoy; "Batman turizmden nasibini alacak. Önemli bir turizm çalıştayı Batman'da yapılacak. Batman önemsediğimiz illerin başında yer alıyor. Tarihi ilçesi Hasankeyf ile Batman turizmde önemli bir konuma sahip. Batman turizm ve ticarette bölgenin önemli bir kenti. Bunu değerlendirmek için bizde her türlü desteği vereceğiz" dedi.

"BATMAN'I UNUTAMIYORUM"

2008-2011 yılları arasında Batman Vali Yardımcılığı görevini tamamlayan ve Kayseri Vali Yardımcılığı görevini sürdüren Yasemin Çetinkaya, İzmir fuarında Batman standındaydı. Batman standının fuara iyi hazırlanmasından dolayı kutlayan ve Batman gündemi takip ettiğini belirten Kayseri Vali Yardımcısı Çetinkaya; "Batman'da 3 yılımız güzel geçti. Orada iyi dostluklar kurduk. Batman'dan ayrıldık ama Batman'dan gönlümüz kopmadı. Batman'da iyi ki görev yaptım. Batman halkı misafirperver" dedi.

"YÖRESEL DAMAK TATLARIYLA KOKTEYL"

Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'nda 4 C100 numaralı standa Batmanlıları da beklediklerini söyledi.

Batman'ın kokteylini yerli ürünlerle yapmayı planladıklarını belirten Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı; "Fuarda birçok il ve ülke sade bir kokteyle hazırlanırken Batman standı olarak farklılığımızı göstereceğiz. Batman'ın bal, ceviz, beni (sucuklu ceviz), kuru üzüm, çilek ve pekmezinden oluşacak damak tadımız farklı olacak. İzmir'deki Batmanlı hemşerilerimizi bugün Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'nda 4 C100 numaralı stantta bekliyoruz. Batman fuarda farkını göstermeye devam edecektir" dedi.



Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Hasankeyf Sason İzmir Turizm Turizm Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title