Haberler

Travel Turkey İzmir 8. Kez Kapılarını Açtı

Güncelleme:

İzmir dünyayla buluştu


İzmir'in ev sahipliğinde düzenlenen Travel Turkey İzmir 8. Turizm Fuar ve Konferansı açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kenti turizmle birlikte fuarcılık alanında da büyütmek için yatırımlara aralıksız devam ettiklerini, Travel Turkey'in önümüzdeki yıl 5 kat daha büyük hollere sahip Gaziemir'deki yeni fuar kompleksinde düzenleneceğini söyledi.

Türk turizm sektörünün en önemli organizasyonları arasında yer alan "Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı", Kültürpark Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenen törenle 8. kez açıldı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), uluslararası fuar organizatörü Hannover Fairs Turkey ve İZFAŞ ortaklığıyla düzenlenen fuarın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in kalkınmada sıçrama yapması için seçilen hedeflerden biri olan hizmet sektöründeki büyümeye, kentte düzenlenen fuarlarla ulaşılacağına söyledi.
İzmir fuarcılığının Kültürpak'taki hollerden aldığı ivmeyle büyüdüğünü hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Seneye şu anki hollerimizden 5 kat daha büyük fuar kompleksinde büyümeyi devam ettireceğiz. Kongre merkezimizle de kentimizin gelişimine katkı sağlayacağız. İzmir turizm fuarını son derece önemsemektedir. İzmir fuarcılığına verdiğimiz destekle İzmir'i büyütüyoruz ve büyütmeye devam edeceğiz. Fuarcılığa verdiğimiz destekle birlikte İzmir'deki yatak kapasitesi artıyor, daha da artacak. Kentin tanıtımına katkı koyan Travel Turkey, ilk düzenlendiği yıldan itibaren katılımcı sayısını artırarak devam ediyor. Bu fuarda emeği geçen tüm destekçilere başta Başaran Ulusoy olmak üzere tüm katılımcılara, geçmişte bu fuarımızı destekleyen sayın Bakanımıza, bu değirmene su taşıyan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Seneye yeni fuarımızda tüm dünyayla buluşmak üzere, fuarımızın bölge ve dünya barışına katkıda bulunmasını diliyorum" dedi.

Partner ülke olarak fuara katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İtalya Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Ofisi Müdür Yardımcısı Filippo Manara, "Ülkelerimiz bir çok yönden birbirine benzemektedir ve tarihi ilişkileri vardır. Bugün de bir çok sektörde işbirliği yapmaktayız. Türkiye'nin 4. büyük ticaret partneriyiz. Daha fazla Türk vatandaşının İtalya'ya gelmesi için vize prosedürlerinin kolaylaştırması için girişimlerde bulunuyoruz. 2015 yılında Milano'da düzenlenecek 'Dünyayı Beslemek' temalı EXPO'ya Türkiye'de katılıyor. Sizleri de orada görmek isteriz" diye konuştu.

İzmir'in turizm açısından önemli güzellikleri barındırdığını belirten İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Bergama'nın dünya kültür mirası listesine yazılması çok büyük bir başarı oldu. Selçuk ilçemizi de bu listeye yazdırmak istiyoruz. Önemli çalışmalar yürütülüyor. 2015 yılı içinde Selçuk da Efes'le birlikte Dünya Mirası Listesi'ne yazılmış olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve yerel yönetimlerle birlikte çalışıyoruz. Mevcut 45 bin yatak sayısını 165 bine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Adıyaman Valisi Mahtmut Demirtaş ise, tarihi ve kültürel birikimiyle zengin bir turizm potansiyeline sahip Adıyaman'ı, partner ilk olarak Travel Turkey'de tanıtmanın kendileri için büyük bir şans olduğunu söyledi.

"Vizeleri kaldırın"
Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye'ye yönelik vize uygulamasında çıkardığı zorlukları eleştiren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, Turizm sektörü ülkeleri ve insanları birbirine bağlayan bir sektördür. Artık Türkiye sadece turist ağırlayan değil, turist gönderen bir ülke durumunda. AB bir insan hakları projesidir, biz de o projenin içindeyiz. Tüm dost ülkelerin temsilcilerine sesleniyorum. Artık duvarları kaldırın, bize zorluk çıkarmayın. Yoksa gün gelir biz size vize koyarız. İnanıyorum ki gelecek yıl yeni fuar alanımızda daha büyük ve güzel katılımlarda birlikte olacağız" şeklinde konuştu.

Gelişerek büyüyor

İzmir'in Akdeniz'e açılan liman kenti olarak en çekici turizm destinasyonlarından biri olduğunu belirten Hannover FairsTurkey Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Alexander Kühnel, ilkini 2007 yılında düzenledikleri fuarın her yıl gelişerek büyüdüğünü, fuar süresince İzmir'in dünyaya ev sahipliği yaptığını söyledi. İzmir Ticaret Odası Yönetim kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da, Travel Turkey'i İzmir'e getiren TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile 8 yıldır fuarın büyümesi ve gelişmesi için çaba harcayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İZFAŞ'a teşekkür etti.

Açılışa kimler katıldı?

Fuarın açılış törenine Gambia Turizm Bakanı Benjamin Adam Roberts, İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Hannover FairsTurkey Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Alexander Kühnel, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, İtalya Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Ofisi Müdür Yardımcısı Filippo Manara, THY Pazarlama ve Satış Yurtiçi Başkanı Halil İbrahim Polat ile iş dünyası temsilcileri, yurtiçi ve yurtdışından birçok sektör profesyonelinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

30 ülke katılıyor

Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı, 900'ün üzerinde firmanın katılımıyla büyüme trendini bu yıl da sürdürdü. İtalya'nın partner ülke olarak katıldığı fuarın partner ili ise Adıyaman. Geçtiğimiz yıl fuara 22 ülke katılım gerçekleştirirken, bu yıl katılımcı ülke sayısı 30'a yükseldi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hannover Adıyaman İtalya İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title