Haberler

Travel Turkey Fuarı Kabına Sığmıyor

4-7 Aralık 2014 tarihleri arasında 8’nci kez organize edilecek olan TRAVEL TURKEY İZMİR’in (Turizm Fuar & Konferansı) Partner ülkesi dünya turizm liderlerinden biri İtalya oldu.

4-7 Aralık 2014 tarihleri arasında 8'nci kez organize edilecek olan TRAVEL TURKEY İZMİR'in (Turizm Fuar & Konferansı) Partner ülkesi dünya turizm liderlerinden biri İtalya oldu. Partner il olarak tarihin bilinen en eski yerleşim yerlerinden biri olan Adıyaman ağırlanacak.

2007 yılından beri Yunanistan, KKTC, Saraybosna Kantonu, Hırvatistan / Zagreb, Hollanda, Karadağ ile Mısır'ın partner ülke olduğu TRAVEL TURKEY İzmir'de bu yıl partner ülke olarak İtalya yer alacak. Müzeleri, insanları, spagettisi, pizzası, müziği, tarihi, sokakları ve tüm neşesiyle büyülü ülke İtalya'nın, TRAVEL TURKEY İZMİR'e renk katması ve 2015 yılı rezervasyonlarını fuarda gerçekleştirmesi bekleniyor.

TURİZM FUARININ KONUĞU ADIYAMAN

Çeşitli medeniyetlere sahne olmuş ve birçok kültüre ev sahipliği yapmış kent olan Adıyaman da bu yıl fuarın partner il olarak belirlendi. Unesco Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Nemrut Dağı, barajı, müzeleri, köprüleri, kaleleri, camileri, türbeleri, mağaraları, mesire yerleri, antik kent ve yerleşim yerleri, ören yerleri, zengin bitki çeşitliliği ile Adıyaman Turizm Fuar & Konferansı'nda yer alacak.

Fuarın partner ili belirlenirken; Adıyaman'ın, turizm potansiyelinin yanı sıra dünyanın sekizinci harikası Nemrut Dağı ve eşsiz tarihi mirasına yönelik tanıtımına destek olunması amaçlandı.

Tarihin bilinen en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve tarih boyunca ev sahipliği ettiği sayısız medeniyetten gelen değerleriyle Adıyaman kenti, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli turizm merkezlerinden biri olarak, dünyanın her yerinden gelen konuklarını ağırlıyor.

TRAVEL TURKEY İZMİR Fuarı'nda bugüne kadar sırasıyla Şanlıurfa, Trabzon, Denizli, Ordu - Osmaniye, Kütahya, Kastamonu ve Çanakkale partner il olarak yer aldı.

SEKTÖRÜN ÖNEMLİ TURİZM PLATFORMU

Türkiye turizm sektörünün; başarılı organizasyonu, seçkin konukları ve etkin konferans programı ile ön plana çıkan TRAVEL TURKEY İZMİR Turizm Fuar & Konferansı, 2014 senesinde de 900 firma ve ciddi sayıda yurt dışı katılımıyla büyümeye, katılımcılarına fırsatlar sunmaya ve dünya turizm sektöründe bilinirliğini artırmaya devam edecek.

2015 turizm sezonunun başladığı yer olacak TRAVEL TURKEY İZMİR; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. işbirliğiyle organize ediliyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen TRAVEL TURKEY İZMİR Turizm Fuar & Konferansı, geçen yıl 867 katılımcı ve 34 ülkeden 26 bin 487 ziyaretçiyi bir araya getirmiş ve yakalamış olduğu başarı grafiği ile dikkatleri üzerine toplamıştı.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çevre ülkelerden çok sayıda katılımcıya ev sahipliği yapacak olan Turizm Fuar & Konferansı'nda yer alacak ürün grupları şöyle: İş ve Kongre Turizmi, Sağlık, Termal &Spa Turizmi, Spor Turizmi, Aktivite ve Macera Turizmi, Ekoturizm, İnanç Turizmi, Eğitim ve Kültür Turizmi hizmeti veren kurumlar, Kongre Merkezleri ve Oteller, Tatil Köyleri, Turizm Tanıtma Büroları ve Organizasyonları, Seyahat Acenteleri ve Tur Operatörleri, Ulaşım Firmaları, Restoranlar, Turizm Teknolojisi Kurumları, Turizm Eğitimi Kurumları, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, Belediyeler, Dernekler ve Sektörel Yayınlar. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Saraybosna Yunanistan Adıyaman İtalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title