Haberler

    Transferler 3 Maddeye Bağlı

    Aziz Yıldırım'ın emriyle Fenerbahçe'nin kurmayları UEFA ile yapılan anlaşmayı inceliyor... boşluklar bulunmaya çalışılıyor.

    Herkes Fenerbahçe yönetiminin yeni sezonda yeni teknik direktörün önüne yeni oyuncular koymasını bekliyor... herkesin bildiği bir başka nokta ise Fenerbahçe yönetiminin UEFA ile geçen geçen yılın başında imzaladığı anlaşma gereği "çılgın transferler" yapma ihtimalinin bulunmaması.

    Aziz Yıldırım'ın emriyle Fenerbahçe'nin kurmayları UEFA ile yapılan anlaşmayı inceliyor... boşluklar bulunmaya çalışılıyor.

    UEFA ile yapılan anlaşmanın 6/A bendinde yer alan "Şirketimiz, anlaşma süresince, UEFA A Listesine dahil edilebilecek yeni oyuncu transferlerinde belirli bir sınırlandırmayı kabul etmektedir. Bu sınırlama, sezon bazında net transfer gelirlerinin (transfer gelirleri-transfer harcamaları) pozitif olması şartını içermektedir" yani "sattığın kadar oyuncu alabilir ve ancak bunu UEFA A Listesine yazabilirsin" maddesi üzerinde kafa patlatıyor.

    Araştırılan ise, "UEFA A Listesine koymadan, oyuncu transfer edebilir miyiz?, Sadece Süper Lig maçlarında oynatacak oyuncu alabilir miyiz?, UEFA'nın bu konuda bir sınırlaması var mı?" soruları üzerinde duruluyor.

    5.5 milyon Euro için 15 ay var

    Alınan ceza kapsamında UEFA'nın hesabına daha önce 1.4 milyon euro yatıran Fenerbahçe yönetimi yeni sezon öncesinde cezanın son taksidi olan 600 bin Euro'yu yatırmak için harekete geçti. 2 milyon Euro'luk cezanın son taksidi Avrupa Kupaları'nın başladığı tarih olan Temmuz ayından önce UEFA'nın İsviçre'deki banka hesabına yatırılmış olmak zorunda.

    5.5 milyon Euro'luk alacağı nedeniyle UEFA'dan geçen yıl ve bu yıl tahsilat yapamayan Fenerbahçe'nin hedefi ise önümüzdeki sezonunu UEFA'nın finansal fair-play kritelerine uygun olarak kapatmak. Şu an için başa/baş hesap konusunda açığı bulunan Fenerbahçe yönetiminin önünde açığı kapatmak için 15 ay bulunuyor.

    Kaynak: Fotospor

    Kaynak: Sporvadisi.com / Spor

    Aziz Yıldırım Fenerbahçe Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title