Haberler

Trambüs Bakım İstasyonunun Enerjisi Güneşten Sağlanacak

Malatya'da şehir içi ulaşımı rahatlatması için planlanan trambüslerin bakımı için yapılacak istasyonun elektrik ihtiyacının güneş enerjisiyle karşılanacağı bildirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Şehirler Arası Terminal İşletmesi'nin arkasında yapımı devam eden trambüs bakım istasyonunda incelemelerde bulundu.

Başkan Çakır, Türkiye'de ilk defa elektrikli ulaşım sistemi trambüsü hizmete sunacaklarını ifade ederek, "Bu istasyon, trambüslerin yanı sıra Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri AŞ'nin önemli bir alt merkezi, bakım atölyesi olacak. Buranın bir özelliği de kendi enerjisini üretecek olması" açıklamasında bulundu.

Çakır, yaklaşık 3 bin metrekare kapalı alana sahip bakım istasyonunun çatısı üzerine, şebeke bağlantılı 345 kilowatt gücünde fotovoltaik panel kapasitesine sahip güneş enerjisi santrali kurulacağını belirtti.

Maliyeti bir milyon lirayı bulacak bu santral sayesinde bakım istasyonunun tüm elektrik ihtiyacının karşılanacağını ifade eden Çakır, enerjinin geri kalanınsa trambüs hattına verileceğini bildirdi.

Çakır, güneş enerjisi santralinin yılda 450 bin kilowatt/saat elektrik üreteceğini kaydetti. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Çakır Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title