Haberler

Trakyakent Temmuz Ayı Encümen Toplantısı Vize'de Yapıldı

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent Temmuz ayı Encümen Toplantısı Vize Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde, belediye toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent Temmuz ayı Encümen Toplantısı Vize Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde, belediye toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Trakyakent ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Birlik Encümen Üyeleri Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı ile Birlik Müdürü Sinan Çetiz ve Birlik personeli katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç yaparken konuşmasında; "Yine bir encümen toplantımızda Trakya'mızın gözde ilçelerinden, sakin kent adıyla uluslararası anlamda tanınmış olan Vize'deyiz. Öncelikle Trakyakent ve Tekirdağ belediye Başkanı olarak başta Birlik üyelerimiz olmak üzere Trakya halkımızın ve tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ediyor hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bizleri burada ağırlayan Belediye Başkanımız Selçuk Yılmaz'a da ayrıca teşekkür ediyorum. Trakyakent Belediyeler Birliği 2009 yılından bu yana sürekli aktif çalışmaların içerisinde yer alarak çıtasını daima yukarılara taşıyan bir birlik olarak yoluna devam ediyor. Ulusal veya uluslararası tüm organizasyonlarda Birliğimizin tanıtımını son derece iyi bir şekilde yapıyoruz. Bulunduğumuz her toplantıda Trakyakent'i en iyi şekilde temsil ediyoruz. Birlik Başkanı olarak yürüdüğümüz bu yolda bizlere önemli katkılar sağlayan encümen üyesi ve birlik üyesi belediye başkanlarıma, meclis üyesi arkadaşlarıma ve birlik müdürüme ve personelime teşekkür ediyorum" dedi.

Birlik Encümen Üyesi Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz'da toplantıda yaptığı konuşmada Trakyakent yönetimini Vize Belediyesinde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Başkan Yılmaz konuşmasında; "Birlik Encümenimizi ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Trakyakent Belediyeler Birliği son dönem yaptığı çalışmalarla her alanda tanınırlığını yükselten büyük bir birlik haline geldi. Bizlerde birlik üyesi Belediye Başkanları olarak bu oluşumun bir parçası olmanın gururunu yaşıyoruz. Vize Belediyesi olarak Trakyakent çalışmalarına bundan böyle daha da fazla katkı sağlayacağız. Birlik Başkanımız ve yönetim kurulumuza encümen toplantısı sebebi ile burada bulunmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Kısa konuşmanın ardından toplantının gündemini oluşturan maddeler görüşülerek karara bağlandı. Trakyakent Belediyeler Birliği'nin ağustos ayı itibarı ile gerçekleştireceği etkinlik ve toplantı programları birlik yönetimi tarafından değerlendirilirken, Türkiye Belediyeler Birliği'nin de üyesi konumunda bulunduğu uluslararası yerel yönetim birliklerine üyelik konusu da görüşüldü.

Toplantıda Trakyakent Belediyeler Birliği tarafından her ay değişik üye belediyelerin ev sahipliğinde düzenlenen İş Güvenliği Eğitimleri'nin değerlendirilmesi yapıldı. Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç eğitimlerin önemine değinerek; "Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği olarak iş güvenliği eğitimlerine ciddi şekilde önem veriyoruz. Yeni yasa ile birlikte "İş Güvenliği" konusu ülkemizdeki tüm resmi kurum ve kuruluşların karşısına çıkacak. Biz bu konuyla ilgili Tekirdağ belediyesi olarak ciddi anlamda çalışma başlattık. Belediyemiz bünyesine bağlı olarak görev yapan iş güvenliği uzmanlarımız mevcut ve çalışmalarını yoğun bir biçimde sürdürüyorlar. Trakyakent üyesi belediyelerimizin de kendi personellerini iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçlendirmeleri gerekiyor. Biz Trakyakent olarak bu konuda her türlü destek ve katkıyı sağlamaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Toplantının ilerleyen bölümünde Türkiye Belediyeler Birliği tarafından 25 Haziran 2013 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen "İşbirliği ve Planlama Toplantısı" konusunun da kısa bir değerlendirilmesi yapıldı. Trakyakent'i temsilen toplantıya katılan Birlik Müdürü Sinan Çetiz yaptığı açıklamada; "Türkiye Belediyeler Birliği kendi merkezlerinde belediye birlikleri adına yararlı olacak bir toplantı gerçekleştirdi. Bizde Trakyakent Belediyeler Birliği olarak bu toplantıda katılımcı olarak yer aldık. Trakyakent'in son iki yıldaki en etkili programlarından olan İspanya ve İtalya çalıştay programlarını burada anlatma fırsatı bulduk. Yunanistan ve Bulgaristan ile olan ikili ve üçlü iş birliği diyaloglarımız hakkında Türkiye Belediyeler Birliği yetkililerini bilgilendirdik. Yurtiçi ve yurtdışı çalışmalarında bölge belediye birliklerine destek verilmesi konusunda görüşümüzü belirttik ve onlar bu teklifimize dikkatle yaklaşarak değerlendirmeye aldılar. Biz Trakyakent olarak Türkiye Belediyeler Birliği'nin gözünde kendi çok iyi geliştiren bir birlik olarak yer alıyoruz. Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği, Türkiye Belediyeler Birliği gibi büyük çalışmaları başarıyla yöneten Türkiye'nin en aktif ve başarılı belediye birliklerinden biridir" dedi.

Trakyakent Belediyeler Birliği'nin Ağustos ayı itibarı ile yine birçok konuyu gündeme taşıyacağının bilgisini veren Birlik Müdürü Sinan Çetiz; "Ağustos ayında da Belediye Başkanlarımız ve Belediye personellerimize yönelik yaralı çalışmalar gerçekleştireceğiz. Bu çalışmalarımızda personellere yönelik olarak iki İş Güvenliği Eğitimi, Belediye Başkanlarımıza yönelik Hitabet Sanatı Eğitimi, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği Değişikliği ve Proje Yazımı ve Yönetimi gibi programlara yer vereceğiz" dedi. Toplantının son bölümü güncel konular hakkında değerlendirme ve fikir alışverişleri ile karşılıklı soru ve cevap şeklinde geçti. Toplantının ardından ilçeyi tanıtım amaçlı küçük bir program organize eden Birlik Encümen Üyesi, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ve ekibi ile birlikte ilçenin çeşitli bölgelerinde yerinde incelemelerde bulundular. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

batı trakya tekirdağ türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title