Haberler

Trakyaka, "Girişimci Koçu" Olacak

EMRAH GÖKMEN - Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) liderliğinde gerçekleştirilecek "Yeni İşim Girişim Programı" kapsamında, bölgede başarılı rol model girişimcilerin yetiştirilmesi ve bölge insanlarının girişimciliği bir kariyer yolu olarak seçmelerinin önünün açılması hedefleniyor.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, programla TRAKYAKA ve Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) Mali ve Mentorluk Desteği ile Trakya'daki girişimcilik ekosisteminin hareket geçmesinin sağlanacağını söyledi.

Trakya Bölgesi'nde girişimciliğin nitelik ve niceliğinin artırılması için TEB ile geliştirdikleri programla bölgedeki girişimcilik endeksini Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmak istediklerini belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Program süresince bölgemizde 30'dan fazla eğitim, seminer, konferans ve panel düzenlenecek, kamu, sivil toplum kuruluşu, özel sektör işbirliğiyle bölgede inovatif, Ar-Ge, teknolojik, dijital, internet, sosyal ve kurum içi girişimcilik kavramlarının yaygınlaşması ve geliştirilmesi sağlanacak. Oluşturulacak proje pazarlarıyla da girişimcilerin kurum ve kuruluşlara çözüm ortağı olmaları konusunda çalışmalar yapacağız. Paydaşlarımızla ortak hareket ederek hayata geçireceğimiz bu program, bölgesel güç birliğinin çok önemli bir ürünü olacak."

Şahin, girişimcinin ortaya çıkması için belirli bir ortam gerektiğini, insanların fikirleri olduğunu ancak bunu nasıl geliştireceklerini bilmediklerini vurguladı.

Girişimcilere, projelerini hayata geçirme noktasında sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Şahin, "(Gel senin projeni alalım beraber inceleyelim sana koçluk yapalım, senin projeni alalım A'dan Z'ye hep beraber inceleyelim, belli bir yere getirelim gerekirse beraber gidelim yurt dışındaki iyi örnekleri görelim) noktasında destek verecek bir ortam yok. Biz bu açığı gördük ve bu ortamı oluşturmaya karar verdik" dedi.

"Yenilikçi projelere 500 bin liraya kadar kredi"

Şahin, program kapsamında başarılı bulunan ve gelecek vadeden yenilikçi projelere TEB tarafından 500 bin liraya kadar kredi olanağı sağlanacağını, girişimcilerin TRAKYAKA proje teklif çağrıları ile hibelerden faydalanma şansı elde edeceğini ve girişimcilik programının sağladığı mentorluk desteğinden faydalanabileceğini söyledi.

TEB ile yapılan işbirliği çerçevesinde, eylül ayı itibarıyla "Let's Up" programına başvuruların alınmaya başlayacağını dile getiren Şahin, "Bu program, kendi girişimcilik fikirlerine ve iş modellerine sahip girişimci adaylarının programa alınarak mentorlar desteğiyle iş planlarını hazırlamalarını sağlamak ve onları doğru hibe-destek mekanizmalarına yönlendirerek ticari işletmelerini kurdurmak amacıyla oluşturuldu" diye konuştu.

Şahin, "Let's Up" programına Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinden 10'ar girişimci alınacağını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Girişimcilerin TRAKYAKA-TEB işbirliğiyle konusunda uzman eğiticilerden eğitim almaları, üst düzey yöneticiler ile çalışarak iş modellerini ticarileştirmeleri için gerekli düzenlemeleri yapmaları sağlanacak. Let's Up Programı'na katılan bir girişimci yaklaşık 50 günlük bir eğitim-iş geliştirme sürecine dahil olacak. Program sonunda Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da gerçekleştirilecek Demo Day'lerde yapılacak yarışmalarda her ilin birincisi Amerika 'Silikon Vadisi'nde 1 hafta eğitim almaya hak kazanacak. Ticaret ve sanayi odaları, üniversiteler ve teknoparklarla gerçekleştireceğimiz etkinliklerle girişimcilerin iş planlarını ve projelerini oluşturmalarına destek sağlayacağız."

Şahin, programa kabul edilen girişimcilerin, iş modellerini hayata geçirmek için konusunda uzman kişilerle "Kuluçka Merkezi"ndeki hızlandırılmış eğitimlerle çalışma fırsatı yakalayacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Türk Ekonomi Bankası Mahmut Şahin Türkiye Up Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title