Haberler

Trakya'ya 2 Milyar TL'lik Çevre Yatırımı

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Trakya’da çevre temizliği için 3 yıl içinde 2 milyar TL yatırım yapacaklarını, bu yatırımların tam kapasite çalışmaya başladığı zaman Marmara Denizi ve Trakya’nın çevre kirliliğinin ortadan kalkacağını söyledi.

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Trakya'da çevre temizliği için 3 yıl içinde 2 milyar TL yatırım yapacaklarını, bu yatırımların tam kapasite çalışmaya başladığı zaman Marmara Denizi ve Trakya'nın çevre kirliliğinin ortadan kalkacağını söyledi.

Vali Enver Salihoğlu, Tekirdağ'ın sanayi altyapısı ve son yapılan yatırımlarla ilgili bilgi vererek, Trakya'nın çevre kirliliği probleminin 2017 yılında sona ereceğini söyledi. Vali Salihoğlu, şunları söyledi:

'Trakya'nın son 30 yılda meydana gelen çevre kirliliği ile ilgili problemini 2017'de devreye girecek olan arıtma ve derin deşarj sistemi ile çözmüş olacağız. Organize sanayileri bölgelerindeki altyapı çalışmalarını da hesaba katarsak tüm bu sistem için yaklaşık 2 milyar TL'lik bir yatırım yapmış olacağız. Bu yatırımların hepsi tam kapasite çalışmaya başladığı zaman Marmara Denizi'nin ve Trakya'nın çevre kirliliği sorunu ortadan kalkmış olacaktır."

"ELEŞTİRİ İŞ YAPMANIN DOĞASINDA VARDIR"

Trakya için hayati önem taşıyan bu projenin de eleştirildiğini hatırlatan Vali Enver Salihoğlu, "Her konuya olduğu gibi bu projemize de eleştiriler geldi. Eleştiri iş yapmanın doğasında vardır ancak bu projenin uygulama sürecinde çok değerli uzmanlar ile çalıştık. Bunların içinde İstanbul Teknik Üniversitesi'nin, Namık Kemal Üniversitesi'nin değerli hocaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Orman Bakanlığı'nın değerli uzmanları var. İşini iyi bilen bu insanlar nedeniyle biz projemize güveniyoruz ve yaptığımız yatırımın karşılığını en hızlı şekilde alacağımızdan da eminiz. Projenin uygulanmasına iş adamlarımızdan ve iş dünyamızdan da ciddi katkılar ve destekler var. Kendilerine teşekkürlerimi bir kez daha iletmek istiyorum" dedi.

"OSB'LERDE ARSA SPEKÜLASYONU YAPANLARIN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ"

Tekirdağ'da 52 bin dönüm alana sahip OSB'lerin imar planının tamamlandığını, arsa spekülasyonu yapan sanayicilikle ilgisi olmayanların önüne geçeceklerini vurgulayan Vali Salihoğlu, "Organize sanayi bölgelerimizin kapladığı alan 52 bin dönüme denk gelmektedir. Bu bölgelerimizin İmar planları tamamlandı. Buralarda daha önce arazi alanlar nedeniyle arsa fiyatları da bir taraftan yükseliyor. Yatırım yapmak isteyen bazı yatırımcılarımız bu alanların pahalı olması nedeniyle OSB'lerin dışına fabrika yapmak istiyorlar. Bunlara izin vermemiz ve göz yummamız bizden beklenmesin. İnşallah alacağımız yeni önlemlerle OSB'lerde arsa spekülasyonu yapan ve sanayicilikle ilgisi olmayanların da önüne geçeceğiz" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Enver Salihoğlu Marmara Denizi Tekirdağ Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title