Haberler

Trakya Üniversitesi'nde Rektörlük Seçimleri

Trakya Üniversitesi’nde, 9’uncu dönem rektörlük ön seçimini 6 aday arasından 279 oyla Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu kazandı.

Trakya Üniversitesi'nde, 9'uncu dönem rektörlük ön seçimini 6 aday arasından 279 oyla Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu kazandı.

Trakya Üniversitesi Rektörlük seçimlerinde 704 öğretim üyesinden 647 si oy kullandı. Açılan sandıklarda 20 geçersiz ve 1 boş oy çıktı. Seçim sonuçlarına göre, Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu 279, Prof. Dr. Yener Yörük 219, Prof. Dr. Ahmet Günşen 82, Prof. Dr. Erol Ulusoy 11 ve Prof. Dr. Metin Aydoğdu 4 oy aldı. Bazı sandıklardan, "Ahmet Davutoğlu", "Aziz Sancar" gibi isimlerin yanı sıra "Demokrasi" yazılı pusulaların çıkması salonda gülüşmelere neden oldu.

Balkan Kongre Merkezi'nde saat 13.00-17.00 arasında gerçekleştirilen seçimde, Prof. Dr. Ahmet Günşen, Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Prof. Dr. Erol Ulusoy, 8'inci dönem rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ve temsili olarak rektör yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu aday oldu.

Mazeretler kabul edilmedi

Trakya Üniversitesi'nde oy kullanacak öğretim üyelerinin sayısı 704 olarak belirlendi. Mazereti olan hekim ve öğretim üyeleri mazeret dilekçelerini seçim divanına sundu. 50'ye yakın hekim ve öğretim görevlisinin mazeretleri Divan Kurulu tarafından kabul görmezken, 13 hekim ve öğretim görevlisinin mazereti kabul edilip kendilerine erken oylama imkanı sunuldu.

Seçimin başlaması için rektör yardımcısı temsili aday oldu

Oylama saatinin başlamasına kadar 5 adayın belli olduğu seçimde, adaylar Divan Kurulu'na, oylamanın gerçekleştirilebilmesi için toplam aday sayısının 6 olması gerektiğini ileri sürdü. Divan, adaylar tarafından yapılan itirazı değerlendirerek, hemen bir adayın daha belirlenmesini istedi. Trakya Üniversitesi 8'inci dönem Rektörü Prof Dr. Yener Yörük, yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu'nun aday gösterilmesini istedi. Prof. Dr. Metin Aydoğdu'nun temsili aday olmasıyla birlikte oylama mazeretli 13 kişinin oy kullanması ile başladı. Daha sonra oylama yaklaşık 500 hekim ve öğretim görevlisinin oylamasıyla devam etti.

Rektör adayı oy kullanamadı

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu'nun kadrosunun Trakya Üniversitesi'nde olmadığı için oy kullanamadığı öğrenilirken, diğer 5 aday ise oy kullanma işlemini gerçekleştirdi. Oy sandıklarının kilitli tutulduğu seçimde, oy verme işlemi saat 17.00'da tamamlandı ve sandıkların açılmasıyla oyların sayılma işlemi divan tarafından gerçekleşti.

Son söz Cumhurbaşkanı'nın olacak

Sonuçlar, Divan Kurulu tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde YÖK'e bildirilecek. Rektör Adayları İnceleme Komisyonu sonuçlara yönelik çalışmasını 18-26 Temmuz tarihlerinde yapacak. YÖK Genel Kurulu 27- 28 Temmuz 2016 tarihlerinde, toplanacak ve sonuçlar 1 Ağustos 2016 tarihinde Cumhurbaşkanlığı'na iletilecek. Listelerin iletilmesinin ardından tüm rektörlük atamaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Trakya Üniversitesi Metin Aydoğdu Yener Yörük ulusoy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title