Haberler

Trakya'nın Donanımlı Hayvan Hastanesi Açıldı

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğince inşa edilen Trakya'nın en donanımlı hayvan hastanesi, düzenlenen törenle açıldı.

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğince inşa edilen Trakya'nın en donanımlı hayvan hastanesi, düzenlenen törenle açıldı.

Kavaklı beldesinde 1,5 milyon lira bütçeyle yapılan hastanenin açılış törenine, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Milletvekili Türabi Kayan, Gıda Tarım ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Harun Seçkin, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Genel Başkanı Cemalettin Özden, kurum müdürleri ile birlik üyeleri katıldı.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Civelek, törende yaptığı konuşmada, Kırklareli'nin hayvancılık kenti olduğunu söyledi.

Hayvancılık sektöründe marka kent konumundaki Kırklareli'nin önemli ölçüde büyük ve küçükbaş hayvan varlığı bulunduğunu vurgulayan Civelek, hayvancılık sektörünün daha da gelişmesi için büyük çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Hayvan sağlığının, insan sağlığını doğrudan etkilediğini aktaran Civelek, "Hayvan hastalıklarıyla mücadelede teşhis ve tedavi hizmetleri sağlıklı hayvansal ürün elde etme açısından büyük önem taşımaktadır. Biz hayvanları sadece ekonomik ürün materyali olarak göremeyiz. Hayvan sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve tedavisi için günümüzde hayvan hastanesi ihtiyacımızdır. Güvenilir gıda, halk sağlığı, insan sağlığı için hayvancılığın ilerletilmesi, var olan hayvan varlığımızın kalitesini ve hayvancılık sektöründe verimliliğin arttırılması, hayvan sağlığı alanında ihtiyaç duyduğumuz tam teşekküllü modern standartlarda teşhis ve tedavi hizmeti verebilecek hayvan hastanesine kavuşmuş bulunuyoruz." diye konuştu.

Dermenci de içerisinde acil, ameliyathane ve yoğun bakım servislerinin bulunduğu hastanenin Trakya'ya hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra protokol üyeleri, açılışı gerçekleştirilen hayvan hastanesini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Esengül Civelek Kırklareli Kavaklı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title