Haberler

Trakya'da Çevre Sorunları ve Çözümleri' Paneli

Trakya Üniversiteler Birliği, (TÜB) Trakya’da çevre sorunlarının belirlenmesi kapsamında “Trakya’da Çevre Sorunları ve Çözümleri” isimli panel düzenlendi.

Trakya Üniversiteler Birliği, (TÜB) Trakya'da çevre sorunlarının belirlenmesi kapsamında "Trakya'da Çevre Sorunları ve Çözümleri" isimli panel düzenlendi.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen panele NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Çanakkale Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Metehan Uzun, NKÜ Rektör Yardımcıları, TÜB kapsamındaki 4 üniversiteden akademisyenler, ilgili kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ile öğrenciler katıldı.

Çanakkale Üniversitesi Rektör V. Metehan Uzun, programda yaptığı konuşmasında, "Çevre konusu günümüzde en fazla tartışılan konulardan biridir. İnsan olarak etkilediğimiz ve etkilendiğimiz çevredir. Çevre sorunları bizlerin sağlığını, huzurunu, mutluluğunu etkiliyor" dedi.

Prof. Dr. Mustafa Aykaç ise konuşmasında TÜB'ün 4 üniversite tarafından kurulduğunu, daha güçlü çalışmalar ortaya koyabilmek için de birlikte çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de, "Güç Birlikleri güzeldir. Bunun bir örneğini bölgemizde Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Trakya üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesi olarak kurmuş olduğumuz Trakya Üniversiteler Birliği ile gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Trakya Üniversiteler Birliğince bilimsel, sosyal ve kültürel alanlarda etkinlikler yapılmakta ve bunun sonuçlarını olumlu olarak görmekte ve yaşamaktayız. Yine bunlardan biri olan "Trakya'da Çevre Sorunları ve Çözümleri Paneli"dir" sözlerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer başkanlığında panelin "Trakya'da Çevre Sorunları ve Kamu Yatırımları" konulu ilk oturumu gerçekleştirildi. Panelin ilk oturumunda Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Havza Yönetimi Daire Başkanı Taner Kimençe, "Meriç- Ergene Havzası Eylem Planı", Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Su ve Toprak Yönetimi Daire Başkanlığı adına Gülsevim Şener "Ergene Havzalarında Arıtma Çamuru Yönetim Planı", Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ÇED İzleme ve Çevre Denetimi Dairesi Başkanlığı adına Hasan Ayaz "Çevre Denetimleri" ve son olarak da Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Çevre Envanteri ve Bilgi Yönetimi Dairesi Başkanlığı adına Kerime Sarıoğlu "Trakya Bölgesi Çevre Sorunları ve Öncelikleri" konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Namık Kemal Üniversitesi Mustafa Aykaç Osman Şimşek Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title