Haberler

Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı İlgü Açıklaması

Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Erdal İlgü, "Meralar hayvanların ucuz ve sağlıklı beslenmesi için gerekli alanlardır" dedi.

Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Erdal İlgü, "Meralar hayvanların ucuz ve sağlıklı beslenmesi için gerekli alanlardır" dedi.

İlgü, yaptığı yazılı açıklamada, yeni mera yönetmeliğine göre, birinci sınıf mera alanlarında 20 yıllık ot geliri yatıran kişilerin bu alana istediği binayı yapabileceğini öne sürdü.

Hayvancılığı yok etmeye yönelik adımların atıldığını savunan İlgü, şunları aktardı:

"Akıllara durgunluk veren ve samanı bile ithal eden bu yönetim anlayışıyla hayvancılık bir kez daha baltalanmaya çalışılmaktadır. Bu uygulama hiçbir şekilde Türkiye hayvancılığına yarar getirmeyecek ve zaten yüksek fiyatlar nedeniyle halkın satın alamadığı kırmızı etin fiyatlarının daha da yükselmesine neden olacaktır. Meralar hayvanların ucuz ve sağlıklı beslenmesi için gerekli alanlardır. Bu alanların korunması görevi devlete vermiştir. Bu yönetmelik değişikliği ile zaten zor günler yaşamakta olan büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine tıpkı 1950'li yıllardaki gibi çok büyük darbe vuracaktır."

Kaynak: AA / Yerel

Trakya Bölgesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title