Haberler

Traktörde 2-3 Ton Patlayıcı

Güncelleme:

Diyarbakır Valiliği, bomba yüklü traktörde, TNT ve piknik tüpleri ile desteklenmiş ve yaklaşık 2-3 ton amonyum nitrat ile desteklenmiş patlayıcının kullanıldığını açıkladı.

Diyarbakır Valiliği, dün gece saatlerinde merkez Yenişehir ilçesinde bulunan ve bugün sabah saatlerinde kontrollü bir şekilde imha edilen bomba yüklü traktöre ilişkin yazılı açıklama yaptı.


Açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince BTÖ tarafından yapılan Mayın/EYP patlatma ve bombalı araç ile saldırı türünde eylemlerin önlenmesi, terör örgütü mensuplarının yakalanması ve şehir merkezlerindeki irtibatlarının kesilmesi maksadıyla yol kontrolleri icra edilmektedir. Bu kapsamında bugün saat 02.00 sıralarında Yenişehir ilçesi Yaytaş köyü bölgesinde yapılan yol kontrolü esnasında 'dur' ihtarına ve yapılan ikazlara rağmen durmayarak kaçmaya çalışan patlayıcı madde yüklü traktör ele geçirilmiştir. Patlayıcı madde yüklü traktör (Bombalı araç) üzerinde yapılan incelemede, TNT ile güçlendirilmiş, patlamanın etkisini arttırmak, parça tesiri teşkil etmek maksadıyla üç adet piknik tüpü ile desteklenmiş, üç adet elektrikli fünye ve infilaklı fitil çekili, yaklaşık 2-3 ton amonyum nitrat ve alüminyum tozu karışımından oluşan el yapımı patlayıcı madde ile uzaktan radyo frekans (RF) komutalı alıcı sistemi (4 adet büyük pille desteklenmiş) tespit edilmiştir. Patlayıcı madde ve düzeneklerinin hayvan gübresiyle gizlenmeye çalışıldığı görülmüştür. Ayrıca patlayıcı madde yüklü traktörü kullanan 1 erkek BTÖ mensubu ölü olarak ele geçirilmiş, BTÖ mensubu üzerinde 1 adet ateşleyici düzeneğe ait uzaktan kumanda (3 km menzilli) ve 1 adet otomobil araç kumandası olmak üzere 2 adet kumanda ele geçirilmiştir. Ele geçirilen patlayıcı madde, Patlayıcı İmha Timi tarafından emniyetli bir şekilde imha edilmiş olup, patlama sonrasında herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Olay ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok yönlü soruşturma devam etmektedir" denildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title