Haberler

Trafikten Men Edilen Motosikletler Kilosu 1.25 Liradan Satıldı

Güncelleme:

Aydın'da 2014 yılı içerisinde yapılan trafik denetlemelerinde yakalanan 210 ruhsatsız ve plakasız motosiklet kilosu 1 lira 25 kuruştan hurdaya satıldı.

Aydın İncirliova'da, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından geçen yıl toplanan 210 plakasız motosikletten 85'i, sahipleri almaya gelmeyince, kilosu 1 lira 25 kuruştan hurdaya satıldı. Elde edilen 9 bin 500 liralık gelir Makina ve Kimya Endüstrisi'nce (MKE) kullanılması için Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredildi.

YENİ MOTOSİKLER DE VARDI

İncirliova'da 2014 yılı içerisinde yapılan trafik denetlemelerinde 210 ruhsatsız ve plakasız motosiklet yakalandı. Yakalanan motosikletler otoparka götürüldü. 210 motosikletten 125'i sahipleri tarafından 6 ay içerisinde, eksiklikleri giderilerek teslim alındı. Kalan 85 motosiklet ise sahipleri tarafından alınmayınca hurdaya satıldı. Otoparkta bulunan ve hurdaya gönderilen 85 motosiklet tek tek tespit edilip, iş makinesi ile preslendi ve TIR'a yüklendi. Motosikletin içerisinde üç, dört aylık yeni motosikletlerin de bulunması dikkati çekti.

7 TON HURDA ÇIKTI

Preslendikten sonra TIR'a yüklenen motosikletler kantara götürüldü. Piyasada, tanesi bin 500 ile 2 bin lira arasında satılan motosikletler, kilosu 1 lira 25 kuruştan hurdaya verildi. Ortalama 90 kilo gelen bir motosiklet, böylece 112.5 liraya hurdaya satılmış oldu. Toplam 7 ton 60 kilo motosikletten elde edilecek 9 bin 500 lira gelir, Makina ve Kimya Endüstrisi'nce (MKE) kullanılması için Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredildi.


İncirliova İlçe Emniyet Müdürü Çetin Çokyiğit, "Yeni motosiklet alacaklar araçların tescilini de yaptırarak alsınlar. Aksi taktirde motosikletlerini trafikten men etmek zorunda kalıyoruz" dedi.



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İncirliova Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title