Haberler

Trafik Zabıtası Ekipleri Şehir İçi Trafiği Rahatlatacak

Yozgat Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde şehir içi trafiği düzene sokmak için kurulan Trafik Zabıtası ekipleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Yozgat Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde şehir içi trafiği düzene sokmak için kurulan Trafik Zabıtası ekipleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat Belediyesi Ulaştırma Müdürü Hasan Löker ve Trafik Zabıtası ekipleri katıldı.

Yozgat'ta en önemli problemlerin başında şehir içi trafik ve otopark konusu geldiğini ifade eden Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, "Maalesef Yozgat büyüyüp genişlerken aynı oranda cadde, sokak ve kaldırımları genişlemedi. Dolayısıyla bugün Yozgat'taki 35 bin araç sayısını göz önüne aldığımız zaman şehir içi ulaşım çok büyük bir sorun. Bunun halledilmesine yönelik olarak birtakım çalışmalarımız var. Bu noktada bu yıl içerisinde şehir içi ulaşımla düzenlemeleri daha iyi yönetebilmek için Ulaştırma Müdürlüğümüzü kurduk. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüze bağlı olarak da şehir içi trafik zabıtası ekibimizi kurduk. Bugüne kadar Yozgat'ta ve birçok şehirde uygulaması olmayan bir çalışma. Şehir içi trafiği de elimizden geldiği kadar düzenlemeye çalışıyoruz. Gerek zabıta araçları gerek çekici araçlarıyla birlikte şehir içinde trafik kurallarına uymayan sürücülerle ilgili olarak düzenlemeleri ve cezai uygulamaları belediye olarak yapmaya başladık" dedi.

Kurulan Trafik Zabıtası ekibiyle amaçlarının şehir içi trafik akışını düzenlemek olduğunu aktaran Başkan Arslan, "Şehir merkezini daha fazla büyütme imkanımız yok. Dolayısıyla şehir merkezini daha düzenli bir şekilde kullanmamız gerekiyor. Bu noktada aktif olarak Ulaştırma Müdürlüğümüz çalışacak. Trafik zabıtamız çalışacak. İnşallah trafik düzenini daha iyi sağlamış olacağız. Trafik Zabıtası ekibimiz 5 kişi. Çalışanları, trafik araçlarını ve çekicileri daha artıracağız. Yozgat'ta 80 bin üzeri insan yaşıyor. Bunların hepsini ihtiyacının giderilmesi gerekiyor. Bunun tek yolu da saygıdan geçiyor. Saygılı bir şekilde şehri kullanmak ve trafik kurallarına uymak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Başkan Arslan son olarak ise Kabahatler Kanununa göre son 2 ay içerisinde 200 sürücüye kurallara uymadıkları gerekçesiyle 105'er lira para cezası uyguladıklarını söyledi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yozgat Belediyesi Kazım Arslan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title