Haberler

Trafik Sigortasında 'Sbm Trafik Sorgulama' Dönemi

Trafik sigortasında beklenen 'teklifli indirim' dönemi dün başladı.

Trafik sigortasında beklenen 'teklifli indirim' dönemi dün başladı. Sbm Trafik Sorgulama Hizmete Girdi.

İnternetten sigorta fiyat teklifi Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nde www.sbm.org.tr Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin internet sitesinden (www.sbm.org.tr) sorgulama yapılarak trafik sigortası için fiyat alınacak.

Araç sahipleri artık Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin internet sitesinden sorgulama yapıp teklif alabilecek. Fiyat inmezse Hazine yeniden devreye girecek.

Yaklaşık 16.5 milyon taşıt sahibinin beklediği trafik sigortasında 'teklifli indirim' dönemi başladı. Uygulamadan yararlanabilmek için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin internet sitesinden (www.sbm.org.tr) sorgulama yapılması gerekiyor.

Araç sahipleri T.C. kimlik numarası ve araç plakasını girdiklerinde 29 şirketin trafik sigortası bedeline ilişkin teklifleri karşılarında görebilecek.

Uygulama dün itibariyle devreye girdi. Ancak uygulamanın ilk günü 20'ye yakın şirketin fiyat teklifi verir hale geldiği görünürken uzmanlar "Tüm şirketlerin teklif vermesi gerekiyor. Sorun diğer şirketlerin henüz altyapılarını hazır hale getirememiş olmaları.

Sbm Trafik Sorgulama Ekranı üzerinden Nasıl Fiyat Teklifi Alınır?

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nde "www.sbm.org.tr" Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin internet sitesine (www.sbm.org.tr) girin.

Karşınıza çıkan ekrandan ;

Tc Kimlik  veya Vergi numaranızdan birini girin.

Araç plakanızı girin.

Doğrulama için resimde yer alan kodu girin.

Teklif Al'a basın.

Sistem 3 dakika içinde size teklif verebilen şirketlerin sizin aracınıza verecekleri trafik sigortası teklifini hazırlayacak.

İlk günler olması sebebi ile hata veren sigorta şirketi sayısı fazla. Ancak önümüzdeki bir kaç gün içinde bunun giderilmesini bekliyoruz.

Unutmayın!

Artık pahalıya yaptığınız eski trafik sigortanızı iptal edip daha ucuza aldığınız teklif ile yeni bir trafik sigortası yaptırabilirsiniz. Yaptırdığınız yeni trafik sigortasından sonra diğer şirkete başvurup iptal edebilirsiniz. Eski Trafik sigorta şirketi kalan günleriniz için size ücret iadesi yapmak zorunda.

Sbm.org.tr

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title