Haberler

Trafik Sigortası ile Kasko Birleştirilmeli"

Zorunlu trafik sigortası primlerine yılbaşından önce yaklaşık yüzde 245 ve yüzde 300 oranında artış yapıldığını vurgulayan Erçalık, şunları kaydetti: "Yılbaşından sonra da açıklanan yüzde 20 ek zam hem vatandaşı hem de esnafımızı zor durumda bıraktı.

Zorunlu trafik sigortası primlerine yılbaşından önce yaklaşık yüzde 245 ve yüzde 300 oranında artış yapıldığını vurgulayan Erçalık, şunları kaydetti:

"Yılbaşından sonra da açıklanan yüzde 20 ek zam hem vatandaşı hem de esnafımızı zor durumda bıraktı. Bu durum sadece taksici, minibüsçü, otobüsçü ve kamyoncu esnafımızı değil özel aracı olan her vatandaşı aynı şekilde mağdur etti. Fahiş artışlar özellikle ticari araç sahibi esnafımızın kanayan yarasıdır. Bunun çözümü için iki sigortanın birleşimi çözüm olabilir. Ülkemizde Ekim 2015 sonu itibari ile 19 milyon 793 bin araç var. Bunların 4 milyon 977 bini kasko, 14 milyon 515 bin tanesi de zorunlu sigorta yaptırmıştır. İnsanlar iki sigortayı aynı anda yaptıramıyor. Eğer iki poliçe birleşirse, uygun fiyattan geniş kapsamlı sigorta yaptırılan araç sayısı da artar. Araç satıldığında ise sigortasıyla birlikte devir olur. Böylelikle vatandaşımız, esnaflarımız rahat bir nefes almış olur."

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık, trafik sigortası ile kaskonun birleştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Erçalık, yaptığı yazılı açıklamada, zorunlu trafik sigortası fiyatlarının kasko fiyatlarından farkının kalmadığını ifade ederek, yeni bir anlayış getirilerek bu sigortalar tek bir poliçede birleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Zorunlu trafik sigortası primlerine yılbaşından önce yaklaşık yüzde 245 ve yüzde 300 oranında artış yapıldığını vurgulayan Erçalık, şunları kaydetti:

"Yılbaşından sonra da açıklanan yüzde 20 ek zam hem vatandaşı hem de esnafımızı zor durumda bıraktı. Bu durum sadece taksici, minibüsçü, otobüsçü ve kamyoncu esnafımızı değil özel aracı olan her vatandaşı aynı şekilde mağdur etti. Fahiş artışlar özellikle ticari araç sahibi esnafımızın kanayan yarasıdır. Bunun çözümü için iki sigortanın birleşimi çözüm olabilir. Ülkemizde Ekim 2015 sonu itibari ile 19 milyon 793 bin araç var. Bunların 4 milyon 977 bini kasko, 14 milyon 515 bin tanesi de zorunlu sigorta yaptırmıştır."

Erçalık, iki sigortanın aynı yaptırılamadığına işaret ederek, "Eğer iki poliçe birleşirse, uygun fiyattan geniş kapsamlı sigorta yaptırılan araç sayısı da artar. Araç satıldığında ise sigortasıyla birlikte devir olur. Böylelikle vatandaşımız, esnaflarımız rahat bir nefes almış olur. Trafik sigortası ile kasko birleştirilmeli" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title