Haberler

Trafik Polislerinden Yaya Geçitlerinde Uygulama

Sivas'ta yaya geçitlerinde uygulama yapan trafik polisleri, kurallara uymayan sürücüleri uyardı Bazı sürücüler, cezai işlem uygulanmamasına rağmen ekiplere tepki gösterdi.

Sivas'ta trafik polislerince yapılan uygulamada, yaya geçitlerinde kurallara uymayan sürücüler uyarıldı. Bazı sürücüler, cezai işlem uygulanmamasına rağmen ekiplere tepki gösterdi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte yaya güvenliğinin sağlanması, yaya geçitlerinde meydana gelebilecek trafik kazalarının önlenmesi ve olumsuzlukların yaşanmaması için İstasyon ve Atatürk caddeleri başta olmak üzere şehrin işlek güzergahlarında uygulama yaptı.

Sürücülere, geçitlerde yayalara geçiş hakkı verme alışkanlığı kazandırmak ve yaya geçitlerinde trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücüleri tespit etmek amacıyla yapılan uygulamada, trafik polisleri, kurallara uymayan sürücüleri uyardı.

Ekipler, 6 sürücüye, yaya geçitlerine yaklaşırken araçlarını yavaşlatmadıkları ve yayaların geçiş üstünlüğüne riayet etmedikleri gerekçesiyle cezai işlem uyguladı. Durdurulan bazı sürücüler, cezai işlem uygulanmamasına rağmen ekiplere tepki gösterdi. Bu sürücüler, kurallara uymaları konusunda ikaz edildi.

İstasyon Caddesi'ndeki uygulamaya katılan Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, trafik ekiplerinin daha önce emniyet kemeri takma ve sürücüleri bilinçlendirme konusunda birtakım çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Yaya geçitlerinin kullanılması ve sürücülerin bu geçitlerde yayalara yol vermesi konusunda yeni bir çalışma başlatıldığını ifade eden Aydın, "İlimizde yaya geçitlerinin kullanılması konusunda sürücülerimizin biraz daha dikkatli olması gerekiyor. 2013 yılında yayaların şehir merkezinde karıştığı kaza sayısı maalesef 160, 2014 yılının ilk 5 ayında ise bu rakam 51'dir. İlimiz ölçeğinde küçümsenecek bir rakam değildir. Yaya geçitlerinde özellikle yaşlılarımızın ve çocuklarımızın güvenliği açısından yayaların öncelikli olması lazım. Sürücülerimizin yaya geçitlerinde yayalara yol verme konusunda daha duyarlı olması gerekiyor" diye konuştu.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Cengiz Emirza ise geçitlerde yayalara geçiş üstünlüğü tanımayan sürücülerin MOBESE ve radar kameraları ile sivil kıyafetli polislerce fotoğraflanarak tespit edildiğini söyledi.

Kurallara uymayan sürücülerin uyarıldığını ve cezai işlem uygulandığını kaydeden Emirza, vatandaşları yaya geçitlerini kullanmaları konusunda uyardı. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Aydın Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title