Haberler

Trafik Müfettişi Babanın Bilirkişi Raporuna İtirazı Dava Açtırdı

Zonguldak'ta, sollama ve karşıya geçişin yasak olduğu yolda duran otomobile motosikletiyle arkadan çarpan üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Mert Çebi'nin ölmesinde bilirkişi, otomobil sürücüsünü kusursuz buldu. Fahri trafik müfettişi baba Mehmet Çebi'nin itirazı sonucu dosyanın gönderildiği Adli Tıp Kurumu Ankara Trafik İhtisas Daire Başkanlığı ise sürücünün, yasaklı yerde durarak trafiğin akış seyrini tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle tali kusurlu olduğunu belirtti. Rapor üzerine 25 yaşındaki sürücü Gurur Güner hakkında 6 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Kaza, 23 Şubat'ta Zonguldak-İstanbul Karayolu'nun Kozlu İlçesi Fatih Sitesi mevkiinde meydana geldi. Bülent Ecevit Üniversitesi Elektronik Mühendisliği 4'üncü sınıf öğrencisi Mert Çebi, 'devamlı yol çizgisi' ile sollama ve karşıya geçişin yasak olduğu yolun ortasında soldaki restorana girmek için sinyal vererek duran Gurur Güner yönetimindeki 34 GG 5287 plakalı otomobile motosikletiyle arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan Çebi, karşı yönden gelen İbrahim Kurnalı'nın kullandığı 67 ND plakalı işçi servisinin altına girerek öldü. Kazanın ardından gözaltına alınan otomobil sürücüsü ile servis sürücüsü ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

BİLİRKİŞİ OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜNDE KUSUR YOK

Cumhuriyet Savcısı'nın başlattığı soruşturma kapsamında hazırlanan trafik kazası tespit tutanağında ve trafik bilirkişisi Bayram Köksal tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, motosiklet sürücüsü Mert Çebi, otomobile arkadan çarpması nedeniyle asli kusurlu bulunurken, otomobil ve servis sürücülerinin herhangi bir kusurlarının olmadığı belirtildi.

FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ BABA İTİRAZ ETTİ

Maden mühendisi ve fahri trafik müfettişi baba Mehmet Çebi, Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe ile başvurarak rapora itiraz etti. Mehmet Çebi dilekçesinde, beyaz devamlı yol çizgisi ile kaza yerinde sollama ve karşıya geçişin yasaklandığını belirterek, Sola dönüş yasağına rağmen otomobilin orta çizgi yanında durması ardından oğlum Mert Çebi, bu ani durum karşısında tereddüt ederek hızını kesememiş, havanın çiseli ve yağışlı olması, zeminin de kaygan olması nedeniyle kaymış ve kontrolünü kaybederek araca çarpmıştır. Otomobil sürücüsü Gurur Güner, eylemiyle taksirle ölümlü kazaya neden olmuştur dedi.

ADLİ TIP OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜ TALİ KUSURLU

Baba Çebi'nin itirazı sonucu savcılık dosyayı Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Daire Başkanlığı'nca hazırlanan raporda otomobil sürücüsü Gurur Güner'in, karşı yola geçişin yasak olduğu yerde durarak trafiğin akış seyrini tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle tali kusurlu olduğu belirtildi.

Raporda, yağmurlu havada hızını görüşüne, hava ve yol durumuna göre ayarlamadığı, yola gereken dikkati vermediğine işaret edilen Mert Çebi de dikkatsizliği, tedbirsizliği ve kurallara aykırı hareketiyle asli kusurlu bulundu.

6 YIL HAPİS İSTEMİYLE DAVA

Rapor üzerine sürücü Gurur Güner hakkında Zonguldak 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'İTİRAZ ETMESEYDİM TAKİPSİZLİK KARARI ÇIKACAKTI'

Mehmet Çebi, bilirkişi raporundan sonra kaza yerine yeniden gittiğini ve fotoğraf çekip inceleme yaptığında raporun hatalı olduğunu düşündüğünü söyledi. Rapora itiraz etmeseydi sürücü hakkında takipsizlik kararı verilebileceğini ifade eden Çebi, şöyle dedi

Orada dönüş yasağı var. Otomobil orta çizgi yanında değil, sağ yol kenarında durup yol müsait olduğunda ancak sol karşıya geçebilir. Ben itiraz ettim. Savcı dosyayı Ankara'ya gönderdi ve ben haklı çıktığımı raporda gördüm. Aracın aniden durarak sola dönmek istemesi, çocuğumun da arkada o hızla duramaması nedeniyle öndeki araca tali kusur verdi. Oğlum da biraz hız limitini aşmış ve arkadan çarptığı için asli kusurlu. Ben adalete güveniyorum. İnsanlar haklarını ararlarsa adalet mutlaka gerekeni yapıyor. Eğer ben takip etmeseydim, dikkatli olmasaydım, olay yerini fotoğraflamasaydım, yazı yazmasaydım takipsizlik kararı çıkacaktı. O sürücü de hiçbir ceza almayacaktı ve bundan sonra aynı noktada kazalar olmaya devam edecekti.

Mehmet Çebi, İl Emniyet Müdürlüğü'ne de oradaki restorana girmek için duran ve trafiği tehlikeye düşüren araçlarla ilgili düzenleme yapılması, önlem alınması için de yazı yazacağını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Mehmet Çebi Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title