Haberler

Trafik Kontrolleri Danimarka'da Devlet Kasasını Dolduruyor

Güncelleme:

Danimarka'da her geçen gün artan trafik kontrollerinde yazılan cezalar, devlet kasasını doldurmaya başladı.

Danimarka'da her geçen gün artan trafik kontrollerinde yazılan cezalar, devlet kasasını doldurmaya başladı. Cezaların önemli bölümünü araç kullanırken cep telefonu ile konuşan, sms gönderen veya navigatörünü ayarlayan sürücülerin oluşturdu.

Trafik kontrol dairesinden yapılan açıklamada, ceza kesilen sürücülerin yüzde 46'sının hareket halinde cep telefonu kullandığı, sürücülerin yüzde 70'inin aracın içinde bir şeyle meşgul olduğu için kaza yapma tehlikesi atlattığı bildirildi. Açıklamada, polisin elindeki tüm imkanları kullanarak ülke çapında kontrollere başladığı ifade edildi. Çarşamba günü başlatılan kontroller, güney Doğu Jylland, Fyn, Güney Jylland bölgeleri, Kopenhag'ın üzerinde bulunduğu Sjylland adasında 6 ayrı bölgede gerçekleştirildi. Trafik Kontrol Dairesinden Ursula Friis kontrollerin devam edeceğini belirterek, şöyle denildi:

"Kontroller sırasında araç kullanırken elinde cep telefonu bulunduranlar, ehliyetsiz araç kullananlar, yabancı plakalı araç kullanıp vergisini ödememiş olanlar, alkollü araç kullananlar, kemer takmayanlar ve aracının kontrolünü zamanında yaptırmayanlara cezalar yazıldı. Örneğin elinde cep telefonu olan bir sürücüye 1500 kron (200 Euro) ceza yazıldı ama cezanın büyüklüğü 1500 kron ile 2500 kron arasında değişiyor hatta ehliyete el koymaya kadar gidiyor."

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Kontrol Dairesinden yapılan açıklamada 25 ve 26 eylül tarihlerinde yapılacak kontrollerin Kuzey Jyllland, Doğu Jylland, Güney Jylland, Lolland Falster ve Kopenhag bölgelerinde gerçekleştirileceği bildirildi. Açıklamada ayrıca Helsingör, Gribskov, Naestved, Aabenraa, Fredericia, Vejen, Randers, Herning, Vesthimmerland ve Aalborg gibi 11 şehrin belediyesine verilen talimatta park yerlerinde kontrollerin gerçekleştirilmesi istendiği belirtildi. Kontroller sayesinde, Sosyal Demokrat ve Radikal Parti koalisyon hükümetinin devletin kasasını doldurarak, verilen seçim vaatlerini yerine getirme Şansı bulduğuna dikkat çekildi. Devlet her Trafik kontrol kampanyasında yaklaşık 4 milyon kron (550 bin Euro) gelir elde ediyor. - Kopenhag

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Danimarka Kopenhag Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title