Haberler

Trafik Kazasından Dünya Şampiyonluğuna

ALTUĞ ACER - Çanakkale'de kaporta ustası olarak çalışırken, 2004'te geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci yüzünden tekerlekli sandalyeye mahkum olan Ümit Burunlular, 5 yıl önce başladığı bilek güreşinde Avrupa ve dünya şampiyonluğuna uzanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Romanya'nın Bükreş kentinde 21-29 Mayıs'ta yapılan Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Avrupa Şampiyonası ile Bulgaristan'ın Sofya kentinde 1-10 Ekim'de gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Ümit Burunlular, başarılarını şehitlere armağan etti.

Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanlığı görevini de yürüten Ümit Burunlular (41), AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçirdiği kazanın ardından hayatındaki birçok şeyin değiştiğini ve farklı bir hayata başladığını söyledi.

Milli sporcu, 2004'ta geçirdiği trafik kazasına kadar kaporta ustası olarak çalıştığını anlatarak, "Kazadan sonra yürüyemediğim için işi bırakmak zorunda kaldım. Ardından zorlu tedavi süreciyle birlikte engellilerin çalışmalarında yer almaya başladım." dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şubesinin yönetime girdiğini belirten Burunlular, "Çeşitli projeler ürettik. 2007'de Tekerlekli Basketbol Spor Kulübünü, ardından Truva Engelli Engelsiz Spor Kulübünü kurduk. Lisanslı olarak tekerlekli basketbol sporcusuyum. Engelli derneğinde başkanlık yaparken başka branşları da hayata geçirmek istedim. Engelli sporcu sayısının artırılması gerektiğini düşündüm." diye konuştu.

Cep telefonuna gelen mesajla bilek güreşçisi oldu

Bilek güreşi branşında Çanakkale'de çalışmalara başladıklarını anlatan Burunlular, 2011'de Ankara'da askeri hastanede fizik tedavi görürken cep telefonuna bir mesaj geldiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Mesajda '2011 yılı Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun düzenlemiş olduğu milli takım seçmeleri ve Türkiye Şampiyonası'na katılmanızı rica ediyoruz' diyordu. Ben de Ankara'daydım. Seçim de Keçiören'de olacaktı. Komutanlarımıza rica ettim. Özel araçlarıyla alıp beni götürdüler. Sağ ve sol kol dünya şampiyonlarıyla karşılaştım. Birine yenildim, birini yendim. Devamında Türkiye ikincisi ve üçüncüsü oldum. Buradan itibaren sporu daha çok sevdim."

"Güzel şeyler yapmaya çalışıyorum"

Burunlular, 2011'den bu yana profesyonel olarak bilek güreşi yaptığını ifade ederek, 2016'da Türkiye şampiyonu olduğunu söyledi.

Bu başarılarının ardından Avrupa Şampiyonası'na katıldığını dile getiren milli sporcu, şunları kaydetti:

"Avrupa Şampiyonası, mayıs ayında Romanya'nın Bükreş kentinde gerçekleşti. Orada şampiyon olarak 6 rakibimden üçünü yendim. Sonra Bulgaristan'da Dünya Şampiyonası'na katıldım. Ağır sıklette şampiyonada 11 sporcu yarıştı. Bunlardan dördünü arka arkaya yenerek namağlup finale katıldım. Finalde de rakibimi yenerek dünya şampiyonu oldum. Çok çalışarak bunları başardım ama Çanakkale'de bir kompleksimiz, kondisyon ve spor salonumuz yok. Mevcut spor salonlarına ücretini vererek katılmak istedim ama hiçbiri engellilere uygun değil. 2-3 "dambıl" alarak dernekte kendi imkanlarımla güzel şeyler yapmaya çalışıyorum. Akabinde de sonucunu aldık."

Burunlular, Avrupa ve dünya şampiyonu olduktan sonra, başarılarını, vatan için şehit olanlara armağan ettiğini vurguladı.

Yaşadığı sorunlara da değinen Burunlular, "Sorun çok fazla, engellisin zaten sıkıntı yaşıyorsun. Gelip gitmede sıkıntı yaşıyorsun. Amacımız Çanakkale'de 3-4 sporcu çıkartabilmek. Bunların da mutlaka ilk üçte olmalarını sağlamak. Bununla ilgili bir kompleks yapılması lazım." diye görüş belirtti.

Güreş antrenörüyle bilek güreşi antrenmanı yapıyor

Ümit Burunlular'ın bilek güreşi antrenörü olmadığı için çalışmalarını birlikte sürdürdüğü güreş antrenörü Cem Özden ise engellilere yardımcı olabilmek için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını belirtti.

Burunlular ile bu yola birlikte çıktıklarını aktaran Özden, "Güreş antrenörüyüm ama Ümit'in gayretini gördük. Ben de kendisine yardım etmek için çabalıyorum. Bildiklerimizi paylaşıyoruz. Karşılıklı antrenman yapıyoruz. Bu arkadaşlarımızın imkanları kısıtlı. Bir spor salonlarına ihtiyaçları var. Yardımcı olunursa Ümit gibi çok şampiyonlar çıkacağına inanıyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Çanakkale Romanya Bükreş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
title