Haberler

Trafik Kazalarına Uluslararası Proje ile Önlem Alınacak

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kentte trafik kazalarını azaltmak için proje çalışmalarını başlattı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü  ile Sürdürülebilir Ulaşım Derneği (EMBARQ) ortaklığında, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün de desteklediği, "Trafik Kazalarını Azaltma Projesi" kapsamında çalışmalara başlandı

Belediye'den yapılan açıklamaya göre, söz konusu projeyi, "Karayolu Güvenliği ve Kaza Önleme", "Yollar ve Karayolları" konularında başarılı çalışmalar yapan Danimarka merkezli bir firmanın Genel Müdürü Dr. Carsten Wass başkanlığındaki bir ekip yürütecek.

Ortaklaşa gerçekleştirilecek proje öncesinde Eskişehir'de meydana gelmiş, trafik kazalarının 5 yıllık verileri çıkartılarak, yapılan analizler sonucunda ilk aşamada belirlenen en fazla kazanın olduğu 5 noktada saha çalışması yapılacak.

Dünyanın bir çok büyük kentinde riskli trafik bölgeleri için projeler yapan ve uygulayarak, sorunları azaltan Wass'ın yan sıra, EMBARQ'tan gelen trafik mühendisleri Tolga İmamoğlu ve Kiarash Ghasemlou  ile Ulaşım Planlama Müdürlüğü personeli ve Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri , 5 riskli noktada fotoğraf çekimleri, ölçümlemelerde bulundu.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Wass, Atatürk Caddesi'ndeki incelemeler sırasında benzer özellikte sorunların Kopenhag'daki bir caddede de olduğunu belirterek, "Yaptığımız çalışmalar sonucu, problem minimuma indirildi" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Şube Müdürü Aytaç Ünverdi de Eskişehir'de trafik kazalarını azaltmak için Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in talimatlarıyla projeyi başlattıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

"5 ayrı nokta tek tek incelendi:  Çevre sakinlerinin de görüşleri alınarak, yapılacak olan detaylı çalışmalar sonrasında trafik kazalarını azaltmak üzere bir rapor hazırlanacaktır. Hazırlanan bu raporda sunulacak öneriler ile gerekli önlemler hızla alınacaktır. Sonrasında ise Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü tarafından analizler sürekli devam edecek.  Kentte trafik kazası riski taşıyan her türlü noktada Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ortaklığında gerekli önlemler alınarak can ve mal kaybının en aza indirgenmesi planlanmaktadır." - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Emniyet Genel Müdürlüğü Alaaddin Yılmaz Danimarka Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title