Haberler

Trafik Haftası

Antalya'da Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen törende, başarılı trafik görevlileri ve trafik kurallarına uyan sürücüler, ödüllendirildi.

Antalya'da Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen törende, başarılı trafik görevlileri ve trafik kurallarına uyan sürücüler, ödüllendirildi.

İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, dünyada en çok ziyaret edilen üçüncü ilin Antalya olduğunu, bunun avantajları yanında dezavantajları da bulunduğunu ifade etti.

Her yıl 12 milyon turistin ziyaret ettiği kentte büyük bir araç sirkülasyonu yaşandığını belirten Tonbul, bunun da trafikte büyük bir yoğunluğu neden olduğunu kaydetti. Antalya trafiğinde özellikle yazın yoğunluk yaşandığını vurgulayan Tonbul, Antalya'da trafik yoğunluğunu azaltmak için çalıştıklarını bildirdi.

"Görün" adlı projeyle kentte bisiklet kullanımının artırılmasını hedeflediklerini anlatan Tonbul, projeyle bisiklet sürücülerinin diğer araçlar tarafından görülmesi ve bisiklet kullanıcıları da dahil herkesin trafikte diğer sürücülere saygılı olmasını istediklerini dile getirdi. Tonbul, elektrikli bisiklet tescil ve sürücü belgesi kullanımını da artırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Törende, Trafik Denetim Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Metin Alptekin, Trafik Tescil Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları Cuma Ceylan ve Nuray Yücedağ, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polisi memuru Orhan Yıldırımtürk, Jandarma Trafik görevlisi Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ali Demir'e başarı belgesi, trafik kurallarına uyan, yayalara saygı gösteren sürücülere teşekkür belgesi verildi.

Trafik konulu bilgi yarışmasında dereceye giren öğrenciler de bisiklet ve değişik hediyelerle ödüllendirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Trafik Haftası Haşim İşcan Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title