Haberler

Trafik Casusları Geliyor

Güncelleme:

Türkiye'de artık cep telefonu olan herkes trafik casusluğu yapabilecek. Vatandaş aşırı hız, şerit ihlali, hatalı sollama gibi birçok hatayı resimleyerek belgeleyebilecek.

Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik öngören tasarıya, gönüllü vatandaşların fahri trafik müfettişi olmasına imkan verecek bir madde eklendi.

BİRÇOK HATAYI RESİMLEYEREK BELGELEYECEK

Eklenen maddeye göre, vatandaş, kaldırıma park, aşırı hız, şerit ihlali, hatalı sollama ve araçtan çöp atma gibi birçok hatayı resimleyerek belgeleyebilecek. İhlal belgesi olarak kullanılacak fotoğraflarda araç plakasının tam olarak gözükmesi şartı aranacak.

Vatandaş, tespit ettiği kural ihlalini Emniyet Genel Müdürlüğü web sitesinde oluşturulan online ihbar sayfasına yükleyebilecek veya ilk gördüğü trafik ekibine teslim edebilecek.

SÜRÜCÜLERE CEZA KESİLECEK

Kural ihlali belgede açık şekilde kayda alınan sürücülere Trafik Kanununun ilgili maddelerine göre idari para cezası yazacak. Bu uygulamanın Avrupa ülkelerinde kullanıldığı, Avrupa'da cezaların yüzde 60'nın halk tarafından yapılan ihbarlar neticesinde kesildiği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (31)

Yiğit TÜRKMobil-ANDROID:

Biz ödeyelim akplilerin çocukları yesin,bu millet akpyi sırtından atmadan adam olmaz

15
11
yanıtYanıtla
h.y:

tam bizim millete göre bir iş ispiyon :)

24
2
yanıtYanıtla
İHBARCI:

TERS YÖNDEN GELEN TRAFİK POLİS ARABALARINI NASIL VE KİME İHBAR EDECEĞİZ ? DAHA SONRA BİZİM HALİMİZ NE OLACAK ? BİLEN VAR MI ? Not : GEÇEN HAFTA BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜNDEN GEÇİP ANADOLU İSTİKAMETİNE DEVAM EDERKEN GECE TAKRİBEN 01:00 SIRALARINDA POLİS ARABASI TERS YÖNDE KÖPRÜYE DOĞRU HAREKET HALİNDE İDİ.

4
18
yanıtYanıtla
Bingöl'ü zazaMobil-ANDROID:

kendiniz gibi milletide ajan yaptiniz. gelsin paraciklarrrr.

16
2
yanıtYanıtla
Gökhan Çakır:

Dün sabah öğrenci servisi bir anda ana yola önüme fırladı ve 2 şeritli yolda sola geçerek yola devam etti ışıklarda durdu. ışıklardan sonra önüne geçtim aracımı önünde durdurdum telefonu çıkartıp şoförün ve plakanın gözükeceği şekilde fotoğrafını çekip tur firmasına gönderdim. Adamın bakışı bana yetti ve arkamdan gelirken tüm kuralları uyguladı. İşe yardımı evet yaradı en azından o gün akıllanmıştır. Çocuklarımız teslim ettiğimiz servisçilere karşı ben görevimi yaptım ama tur firması ne yapar onu bilmem

17
1
yanıtYanıtla
mukatter palalı:

böyle kanun çıkartanın eli öpülür

14
2
yanıtYanıtla
antiyobazizm:

TERS YOLDA GİDEN VE UYARILDIĞI HALDE SERTLİKLE KARŞILIK VEREN DAVARLAR VE KIRMIZI IŞIĞI GEÇ OLARAK ALGILAYAN ÖKÜZLER YANDI ŞİMDİ İŞTE!

16
0
yanıtYanıtla
İHBARCI:

DEVLETE GELİR KAPISI. PEKİ İHBAR EDENE NE VERİLECEK ?

13
2
yanıtYanıtla
TanerMobil-IOS:

Vatandaslar araba surerken birde fotoraf pesindemi kosacak suruculerin dikkati bozuluyor ve kaZa yapma riski doguyor polislerin isi ne

7
7
yanıtYanıtla
ali:

trafik polisleri maalesef işlerini yapmıyor taksiciler minibüsçüler yollarda resmen terör estiriyolar bide magandalar var polisin yaptığı tek şey pusuya yatıp en yüksek ceza olan radar cezası kesmek amaç trafiği düzene koymak değilki para toplamak amaç bu uygulama güzel en çok taksici ve minübüsçülerin fotosunu çekerim ben

13
1
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title