Haberler

Trafiğe "Ay Yıldız" Adasıyla Çözüm

Güncelleme:

İzmir Körfez Geçişi Projesi kapsamında yapımı öngörülen, ay ve yıldız motiflerinin kullanılacağı 800 metrelik yapay ada, trafik sorununa çare olacak.

İzmir Körfez Geçişi Projesi kapsamında oluşturulacak ay ve yıldız motiflerinin kullanılacağı 800 metrelik yapay adayla İzmir'e yeni kent simgesi kazandırılması hedefleniyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın İzmir Körfez Geçişi Projesi, kentin ulaşım sorununa çözüm sağlamasının yanında yeni bir simgeyi de kente kazandıracak.

4,2 KLOMETRELİK HAT

Projeye göre kuzeyde yer alan Çiğli'den başlayarak 4,2 kilometrelik köprüden gidecek hat, İzmir Körfezi'nde oluşturulacak ay ve yıldız motifli yapay adanın üzerinde 800 metre ilerledikten sonra 1,8 kilometre uzunluğundaki batırma tüp tünelle körfezin diğer yakasındaki İnciraltı'na ve Çeşme otobanına bağlanacak.

Böylece Çiğli ile Narlıdere arasında sahil yoluyla yaklaşık 65-70 dakika, çevre yoluyla ise 45 dakikalık yolculuk süresi, 10 dakikaya inecek. Ayrıca kentin iki yakasındaki en youn yerleşim bölgeleri olan Mavişehir ve Üçkuyular semtleri, 16 kilometrelik hatla tramvayla birbirine bağlanmış olacak.

"YAPILAN HİZMETLER KÖRFEZ PROJESİYLE TAÇLANACAK"

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, kent nüfusunun giderek artmasına paralel olarak trafiğin günün her saatinde sıkışmaya başladığını, bunun da İzmirlilerin yaşam kalitesini bozduğunu dile getirdi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, İzmir Körfez Geçişi Projesi'ni kısa sürede başlatmasında büyük fayda gördüğünü ifade eden Demirtaş, şunları söyledi:

"İzmir'de trafik şu an tamamıyla durmuyorsa bakanımızın yaptıklarıyladır. Binali Yıldırım bakan olana kadar, 1976 yılında 51 kilometrelik planlanan çevre yolunun sadece 11 kilometresi yapılmıştı. Binali Bey'in bakanlığı sonrası çevre yolu tamamlandı, hatta Menemen'e doğru devam ediyor. Otoyol sadece İzmir-Çeşme arasında vardı, Aydın'a bağlandık, İstanbul ve Ankara'ya bağlanıyoruz. Binali Bey'in hizmetleri, Körfez projesiyle taçlanmış olacak. Projenin, hemen ve mutlaka yapılması gerekiyor."

"PLAJLAR OLUŞTURULABİLİR"

Demirtaş, proje kapsamında körfezde ada oluşturulacağına işaret ederek, "İzmir'in içinde denize girilemiyor. Bu ada, özellikle orta ve dar gelirlilerin denize girebileceği, plajların oluşturulabileceği, inanılmaz güzel ve ender yerlerden biri haline gelebilir" dedi.
Yaklaşık 20 yıldır körfez geçişinin yanı sıra körfez kanalının bir an önce açılması gerektiğini dile getirdiğini anlatan Demirtaş, şöyle devam etti:
"Yenikale'den Alsancak Limanı'na kadar olan mesafe 11 kilometre. Buranın derinliği de yaklaşık 10 metre. Oysa yeni kuşak konteyner gemileri ve kruvaziyerlerin girebilmesi için 14 metre derinlik gerekiyor. Onun için buranın 250 metre genişlikte 15 metre derinliğine taranması lazım. Aksi halde İzmir Limanına büyük gemiler giremez."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Binali Yıldırım Çeşme Çiğli İzmir Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (31)

DENİZLİ:

ÇOOOOOKKKKK BEĞENDİM MÜTHİŞ OLACAK

111
5
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ben ayyıldızın yere ypaılmasına karşıyım

13
43
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Gerek yok izmire onlara chp li ideolojik belediyeleri yeter. Nasıl olsa memnunlar. Hizmetten önce ideolojileri gelir onların

31
19
yanıtYanıtla
TÜRK:

Kaç tane can gidiyor hala memlekete köprü, yapay ada pesindeler. Can güvenliğimiz yok şaka mısınız nesiniz.

14
32
yanıtYanıtla
nasih:

yeme içme buraya yorumda yazma ne yapıcan bütün herşey, durduracakmısın

yanıt14
yanıt6
AKPLİ SAVAŞÇI:

HÜKÜMET ÇOK GÜZEL KINIYOR TEBRİK EDİYORUM. EN GÜZEL YAPTIĞIMIZ ŞEYLERDEN BİRİ KINAMAK VE YAYIN YASAĞI.

18
27
yanıtYanıtla
varoş izmirim:

ulan bi köprü yapın şu izmire varoş kenti gibi ya fıstık gibi denizi var bir tane köprü yok istanbulun heryeri köprü oldu be

27
10
yanıtYanıtla
fargo:

size saman saman

yanıt0
yanıt0
cemile gura:

heh işte tam işimize lazım olan şey de buydu o kadar gerekliki bütün eksiğimiz buydu

3
30
yanıtYanıtla
ANKARALI güzel:

offf muhteşem ötesi görüntü harika proje

27
4
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title