Haberler

Trabzonsporlu Constant Shota ile Aynı Dili Konuşuyoruz

Trabzonsporlu Constant Shota ile aynı dili konuşuyoruz Trabzonspor'da geçen sezon Ersun Yanal'ın kadro dışı bıraktığı ve takımdan gönderilmesini istediği Kevin Constant, yeni teknik adam Shota Arveladze ile iyi bir elektrik yakaladıklarını belirterek, Çok kısa dönem birlikteyiz ama onun bana verdiği güven, benim ona yapmak istediklerimi anlatış şeklimle, birbirimizi yakaladığımızı ve aynı dili konuştuğumuzu düşünüyorum dedi.

Trabzonsporlu Constant Shota ile aynı dili konuşuyoruz

Trabzonspor'da geçen sezon Ersun Yanal'ın kadro dışı bıraktığı ve takımdan gönderilmesini istediği Kevin Constant, yeni teknik adam Shota Arveladze ile iyi bir elektrik yakaladıklarını belirterek, Çok kısa dönem birlikteyiz ama onun bana verdiği güven, benim ona yapmak istediklerimi anlatış şeklimle, birbirimizi yakaladığımızı ve aynı dili konuştuğumuzu düşünüyorum dedi.

Takımın kamp yaptığı otelde basın toplantısı düzenleyen Kevin Constant, sezon hazırlıklarına iki gün önce başladıklarını hatırlattı, Öncelikle şunun altını çizmek istiyorum; Trabzon'da kalmaktan, burada bulunmaktan, buraya hizmet edecek olmaktan dolayı mutluyum. Yeni teknik heyet, yeni bir çalışma ortamı var. Hocayla ve yardımcılarıyla konuştum. Çalışmaların güzel bir uyum içinde başladığını söyleyebilirim. Şu ana kadar her şey iyi gidiyor. Umud ediyorum ki, sezon sonuna kadar güzel şeyler bizimle birlikte olacaktır diye konuştu.

SHOTA İLE AYNI DİLİ KONUŞUYORUZ

Geçen sezon Ersun Yanal'la aralarında yaşanan sorunları geride bıraktığını belirten Constant, şunları söyledi

Şu anda ve gelecekte yaşayacağımız ortam çok önemli. Geçmiş geçmişte kaldı. O dönem o şekilde kapandı. Açıkçası eski hocayla alakalı çok fazla şey söylemek istemiyorum. O konu benim için kapandı. Bizim için burada daha önemli bir konu var, o da mevcut koşullar. Mevcut koşullar bizim kamp çalışmalarımızı etkileyecek şeyler. Shota Arveladze ile çok kısa dönem birlikteyiz ama onun bana verdiği güven, benim ona yapmak istediklerimi anlatış şeklimle, birbirimizi yakaladığımızı düşünüyorum. Aynı dili konuştuğumuzu düşünüyorum o anlamda. Kendi seviyemin bu olmadığı ortada. Bunun üzerine çıkmam lazım. Çok daha fazlasını vermem lazım. Beklentinin bu yönde olduğunun farkındayım. Daha önemlisi kendimden de beklentim bu yönde. Bu kamp boyunca geçmişi bir kenara bırakacağım. O dönem benim için kapandı. Buradaki işe daha fazla nasıl odaklanabilirim, hem kendi seviyeme, hem takıma nasıl katkıda bulunabilirim diye çalışacağım. Benim de gelecek sezon beklentilerim çok iyimser ve pozitif yönde.

KENDİMİ DAHA FAZLA GRUBUN PARÇASI HİSSETMEK İSTİYORUM

Kevin Constant açıklamalarını şöyle sürdürdü

Milan'da artık benim için bazı şeyler bitmişti. Orada daha fazla kalmak ne benim ne de kulüp yararınaydı. Trabzonspor ile ilgili temaslarda bulunurken daha önce Fransa'dan da tanıdığım Yattara ile sohbet etmiştik. Onun bana çok değerli bilgiler verdiği bir dönemdi. Buranın ne kadar büyük bir camia, ne kadar futbolu seven bir kent, ne kadar taraftarıyla bütünleşen bir futbol kültürü olduğunu anlamıştım. Geldikten sonra da bunların yaşayarak farkına vardım.Trabzonspor'un gerçekten çok seviyorum. İnsanların bana ilgi göstermesini çok seviyorum. Şehrin futbolla yatıp kalkması, çok fazla ilgi duyması, bu ligde kalmak ve tekrar kendi seviyemi göstermek için en büyük motivasyon kaynaklarımdan biri. İtalya daha fazla taktik disipline bağlı kalınan bir lig. Burada belki biraz daha duygusal ve fizik kaliteye dayalı, ikili mücadelelerin daha fazla ve sert yaşandığı bir lig. Belki kendimi daha fazla gurubun parçası hissetmek istiyorum. Daha fazla Türkçe kelimeler konuşmam lazım. Daha fazla buradaki yerel futbol ortamını solumam lazım. İlk geldiğim sene yaşadığım kendimi kendimi izole etme sebeplerimi bu sezon için geride bırakacağım. Buranın daha fazla bir parçası olmaya çalışacağım. Adaptasyonumu göreceksiniz çok hızlı şekilde tamamlayacağım. Yer yer Türkçe konuşarak, yer yer arkadaşlarıma yardım ederek adaptasyonumu tamamlamayı planlıyorum.

YETERİNCE ÖZVERİDE BULUNDUĞUMUZU DÜŞÜMÜYORUM

Kevin Constant, Trabzonspor'un bu kadar çok teknik direktör değiştirmesini neye bağlıyorsun sorusunu yanıtlarken de, şunları söyledi

Hoca özelinde çok fazla bu soruyu yanıtlamak istersek hata yaparız. İşin aktörleri sonuçta her zaman için oyunculardır. Gerekli sorumluluğu alması gerekenler, taşın altına ellerini sokması gerekenler oyunculardır. Sık hoca değiştirdiğimiz bu periotta yeterli özveride ve yeterli sorumluluk bilincinde olmadığımızı düşünüyorum. İşin en kolayı topu hoca tarafına atıp 'biz haklıyız' demek. Gerçek hiçbir zaman öyle değil. Bu işin bir acımasız tarafı da, başarısızlık halinde maalesef ön plana çıkanın teknik direktörler olması. Ama ben topu ben ve takım arkadaşlarımın üzerine almak durumundayım. Biz ortaya daha iyi niyetli ve özverili bir çalışma koysaydık belki de bunlar olmayacaktı. Şu anda onları bir kenara bırakıp belki geçmişte yaptığımız hataları tekrarlamamak adına, önümüzdeki dönemde kullanacağımız bir veri olacak. İşe dört elle sarılmak, daha fazla işe kendimizi ait hissetmek, oyuna daha fazla sadık kalabilmek. Bunlar her anlamda kulübü toparlayıcı unsurlar olacak.

TAKIMIN BÜYÜK POTANSİYELİ VAR

Constant, Trabzonspor yıldızları almak için masada neler konuşmalı İşin sadece ekonomik önemi mi öne çıkıyor sorusunu yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı

Taraftarlar ve Trabzon'daki futbola olan tutku önemli. Belki bu kanaldan girildiği zaman oyuncuyu işin ekonomik boyutunun dışında daha rahat yakalayabilirsiniz. Maç kaybettiğimiz dönemde insanlar büyük mutsuzluklar, büyük hayal kırıklığı yaşıyorlar. Bazıları dönem dönem işlerine gitmiyorlar. O derece takıma bağlılık ve sadık olma durumu var. Yıldız denilen arkadaşlar da işin bu tarafında duygularıyla hareket eden kişiler. Kesinlikle takımın taraftar vurgusunu, şehrin takım etrafında bütünleşme durumunu vurgulamak lazım. Trabzon içinde bulunduğu koşullarla çok daha fazlasını yapabilecek bir takım. Büyük potansiyeli var. İyi bir güç olduğunu düşünüyorum. Umuyorum ki zamanla bu hedeflere yürümeyi başarabilir.

HOCA NEREDE GÖREV VERİRSE OYNARIM

Constant, hangi mevkide kendini rahat hissettiğiyle ilgili bir soruyu yanıtlarken de, Geçen sezon belli dönemlerde sol bekte oynadım. Milan'da zaten orada oynuyordum. Milan hariç değerlendirdiğimizde ben aslında orta saha oyuncusuyum. Ama futbolda bir mevkinin diğerinden üstün olduğuna inanmıyorum. Orta sahada ve sol bekte oynayabilirim veya hocanın eksikliğe göre verdiği görevi elimden geldiğince yeteneklerim doğrultusunda yapma taraftarıyım. Sezona orta saha olarak başlayıp sezon içinde pozisyon değişikliğine gidersen bir geçiş dönemi olacaktır. Ama sol bek başlar ve sezon sonuna kadar gidersem çok problem olmaz. Hoca beni bu sezon sol bek olarak düşünürse kendimden emin şekilde sol bek olarak oynarım.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kevin Constant Ersun Yanal Trabzonspor Milan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title