Haberler

Trabzonspor'un Gençleri Umut Verdi

Spor Toto Süper Lig'in 32'nci haftasında Çaykur Rizespor'u 6-0 mağlup eden Trabzonspor'da genç oyuncuların sergilediği performans, bordo mavili camiayı umutlandırdı.

Spor Toto Süper Lig'in 32'nci haftasında Çaykur Rizespor'u 6-0 mağlup eden Trabzonspor'da genç oyuncuların sergilediği performans, bordo mavili camiayı umutlandırdı.

Ligde oynadığı son 4 maçtan galibiyet alamayan Trabzonspor, sahasında Çaykur Rizespor karşısında aldığı 3 puanla moral buldu. Elde edilen farklı skorda genç oyuncuların rolünün fazla olduğu dikkati çekti. Altyapıdan A takım kadrosuna dahil edilen Yusuf Yazıcı, Çaykur Rizespor karşısında 2 gol ve 2 asistlik performans sergiledi.

Bordo mavili takımda bu sezon altyapıdan A takıma katılan oyuncular arasında en çok forma giyen Muhammet Beşir oldu. Yusuf Yazıcı ise skora en çok katkı sağlayan isimler arasında ilk sırada yer aldı. Muhammet Beşir, lig ve kupada 11 maçta forma giyip 3 gol kaydetti. Ligde 4, kupada 3 kez forma giyen Yusuf Yazıcı ise 7 maçta 2 gol ve 3 asistlik performans sergileyerek takıma önemli katkı sağladı. Yusuf Yazıcı, ayrıca bu sezon Süper Lig'de gol atan en genç futbolcu olarak da kayıtlara geçti.

FORMAYA ISINIYORLAR

Trabzonspor'da Süper Lig'de 5, kupada 1 maçta görev alan Melih Kabasakal ve 3'ü Lig, 1'i kupada toplam 4 maçta oynayan Ramazan Övüç'ün gol ve asisti bulunmuyor. Son maçlarda 11'de kendine yer bulmaya başlayan Semih Karadeniz, toplamda 3 Lig, 1 kupa maçında görev aldı. Çaykur Rizespor maçına ilk 11'de başlayan Savaş Çakır, A takım formasıyla yalnızca Çaykur Rizespor maçında görev yaptı. 'Türk Messi' diye adlandırılan Abdülkadir Ömür ise kupada oynanan 2 maçta forma şansı bulabildi. Bordo mavililerde 16 yaşındaki genç oyuncu Cafer Tosun da kupada tek maçta görev yapan isim oldu. Trabzonspor'da bu sezon altyapıdan A takım kadrosuna katılan 7 oyuncu, resmi maçta forma giyme fırsatı yakaladı.

AÇIKZ FARKA "PATLAMA" TANIMI

Yerel gazeteler, Çaykur Rizespor karşısında Trabzonsporlu genç oyuncuların ortaya koyduğu performans için övgü dolu sözler kullandı, farklı galibiyeti, 'patlama' olarak yorumladı. Karadeniz Gazetesi, "İyi olan kazandı kardeşim", "Karadeniz derbisinde Trabzonspor fırtınası esti" ifadelerine yer verdi. Günebakış Gazetesi, "Trabzon patladı", "Lig tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan Trabzonspor, Rizespor'a tarihi bir fark atarken, yeşil mavililer bu şok yenilgi ile son 2 haftaya diken üstünde girecek" başlıklarını kullandı. Ekspres Gazetesi ise, "Bir yanda fırtına, bir yanda hazan", "Ligde kalması kesinleşen Trabzonspor'da stres azaldı, bu sahaya olumlu yansıdı. Seyircisiz maçta strese giren, puana ihtiyacı olan Çaykur Rizespor oldu, ağır bir yenilgi aldı" ifadeleriyle haberi manşete taşıdı. İlkhaber Gazetesi de, "Gençlerin farkı", "Trabzonspor'da yıldız denilen futbolcuların bugüne kadar taraftara eziyet çektirdiği sezonda Çaykur Rizespor karşısında sahaya çıkan gençler, güzel futbollarını 6 golle süslediler" başlıklarıyla haberi okuyucularına aktardı. Sonnokta Gazetesi, "Geç gelen fırtına", "Trabzonspor durdu durdu Rizespor'a patladı", "Komşu ateşten çıkamadı" ifadelerine yer verdi. Taka Gazetesi de, "Trabzon abarttı", "İlk yarıda 3-0 mağlup olduğu Rizespor'a tam 6 gol attı" başlıklarıyla maçı yorumladı.

DİVAN TOPLANIYOR

Trabzonspor Divan Kurulu toplantısının 28 Mayıs Cumartesi günü yapılacağı açıklandı. Divan Başkanlık Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Trabzonspor tüzüğünün 49/a maddesi gereği yapılması gereken Trabzonspor Divan Kurulu Toplantısının, 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 13.00'de, Kadir Özcan Tesisleri Nizamettin Algan Salonu'nda yapılmasına karar verilmiştir" denildi.

- Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Yazıcı Trabzonspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title