Haberler

    Trabzonspor Üç Puan İçin Geliyor

    Haftanın maçında Galatasaray'a konuk olacak olan Trabzonsporlu futbolcular, Arena'da galibiyet için oynayacaklarını belirtti.

    Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney, Galatasaray maçına atanan hakem Mustafa İlker Coşkun'la ilgili olarak, "Maçın derbi olması nedeniyle hakemi ben tecrübesiz buldum ama bazen dediğimiz gibi akıl yaşta değil, baştadır. Birçok derbi yönetmiş hakemler de hata yapabiliyor" dedi.

    Takımın İstanbul'a hareketi öncesinde havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güney, yönetim tarafından kadro dışı bırakılan Zeki Yavru ile Mustafa Yumlu için bir gelişmenin yaşanmadığını belirterek, "İki futbolcumuzun affıyla ilgili yönetimde bir görüşme olmadı. Şu anda öyle bir şey gündemimizde yok. Zaman neyi gösterir bilinmez ama bu konuyla ilgili bir görüşme zor gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

    "Ayaklarımızın üzerinde durmamız lazım"


    Göreve geldiklerinde önemli sorunlarla mücadele ettiklerini vurgulayan Güney, Ersun Yanal'ın göreve gelmesiyle önemli bir sürece girdiklerini söyledi. Sahada alınacak galibiyetlerin takımın moral ve motivasyonu açısından önemli olduğuna değinen Güney, şöyle devam etti: "Öncelikli problemlerimiz vardı ama tabi ki izleme komitesi gibi bir oluşumda Trabzon'un kendi insanından birilerinin olmasını isteriz. Bununla ilgili şeyler bizim gönlümüzden geçenler ama şartlara baktığımızda yeni hocamızla önümüzdeki maçlara kilitlendik. Çünkü saha sonuçları iyi olmadan emellerinizi ve amaçlarınızı gerçekleştirmek çok zor. Saha sonuçlarının iyi olması ve ayaklarımızın üzerinde durmamız lazım. Öncelikli sorunları çözdüğümüzde bu gibi konular da gündeme gelebilir. Ben her zaman söylediğim gibi kadromuzda kendi yetiştirdiğimiz insanların o kulübede olması bize her zaman mutluluk verecektir ancak şu anda gündemde yok ve kimseyle görüşülmedi."

    "Hakemlerin cesur olmasını bekliyoruz"


    Galatasaray maçına atanan Mustafa İlker Coşkun'u tecrübesiz bulduğunu savunan Güney, "Maçın hakemini derbi olması nedeniyle ben tecrübesiz buldum ama bazen dediğimiz gibi akıl yaşta değil, baştadır. Birçok derbi yönetmiş hakemler de hata yapabiliyor. İyi niyetli ve adaletli davranması önemli. Tabi genç oyunculara nasıl şans veriliyorsa bu tür hakemlere de şans verilecek. Kimseden bir şey istediğimiz yok. Sadece cesur olmalarını bekliyoruz. Zaten Türk futbolunda hakemlerin problemi cesur olmamak ve bir şeylerden etkilenmek" ifadelerini kullandı.

    "Derbi kazanma vakti geldi"


    Trabzonsporlu futbolculardan Özer Hurmacı ise istedikleri seri galibiyetlere başlayabilmek için Galatasaray maçını kilit olarak gördüklerini ifade ederek, "Bizim için kilit maçlardan birisi olacak. Zorlu bir fikstürümüz var ama derbi kazanma vakti geldi. İnşallah bunu başaracağız" değerlendirmesinde bulundu. Ersun Yanal'ın önceki görevinde Trabzonspor'a büyük katkısı olduğunu anlatan Hurmacı, şunları kaydetti: "O özgüveni bize aşılamaya çalışıyor ve bunu da başaracağına inanıyorum. Onun haricinde içerideki maçların dolu olmasını arzu ediyoruz. Güzel ve şampiyonluğa oynayacak bir kadro var. Eski maçları izliyoruz, statlar tıklım tıklım dolu. Ben bunları özlüyorum. Kaybettiğimiz zaman üzülüyoruz ama içerideki maçları kazanmak istiyorsak şehrimize büyük iş düşüyor. Onların statları doldurduğu her maçtan biz 3 puanla ayrılırız." Galatasaray maçına iyi hazırlandıklarını ve iyi bir performans sergileyeceklerini söyleyen Salih Dursun ise 3 puan alarak taraftarları mutlu etmek istediklerini, Ersun Yanal ile çıkışa geçeceklerine inandıklarını belirtti. Maçtan galibiyetle ayrılmak istediklerini dile getiren Yusuf Erdoğan da "İnşallah 3 puanla dönüp güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz. Bizim için önemli bir maç. Umarız galibiyetle döneriz ve güzel günler bizi bekler" dedi.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Köksal Güney Ersun Yanal Trabzonspor Galatasaray Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title