Haberler

Trabzonspor'u Genel Kurul Heyecanı Sardı

Trabzonspor'da 20 Aralık Cumartesi günü yapılacak Olağan Genel Kurul toplantısı öncesi büyük bir heyecan yaşanıyor. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve eski başkan Sadri Şener arasında yaşanan gerginlik sonrası camiayı kongre ateşi sardı.

Trabzonspor'da Cumartesi günü yapılacak Olağan Genel Kurul toplantısı öncesi yapılan karşılıklı atışmalar, kongreyi farklı boyutlara taşıdı. Bir hesaplaşmaya dönen Trabzonspor Mali Genel Kurulu'nda yönetimin ibra edilip edilmemesi ile birlikte 7. maddede yer alan "Derneğe taşınır, taşınmaz menkul ve/veya gayrimenkul satın alınması ve/veya bunlar hakkında ayni hak tesis edilebilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesine" yönündeki maddenin, muhalefet tarafından kulübün mallarının satılacağı yönünde algı oluşturulması üzerine, camiada ipler gerildi. Tüzükteki limitin çok üzerinde yeni üye kaydı yaptırılması da yönetime yapılan diğer bir eleştiri konusu.

MUHALEFET GENEL KURUL ÖNCESİ BİR ARAYA GELDİ

Trabzonspor'da Cumartesi günü saat 10.00'da 19 Mayıs Spor Salonu'nda yapılacak Olağan Genel kurul öncesinde hareketli saatler yaşanırken, İbrahim Hacıosmanoğlu'na muhalif olanlar sürekli bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapıyor. Seçim maddesinin bulunmadığı genel kurulda muhalefet kanadının yönetime eleştirilerini iyice sertleştireceği ve Hacıosmanoğlu'na seçim kararı aldırmak için kamuoyu baskısı oluşturacağı belirtiliyor. Muhalifler, Mali Genel Kurul'da, Hacıosmanoğlu ve yönetiminin ibra edilmeyerek yara almasını hedefliyor.

ÜYE KAYDINDAKİ ARTIŞ

Bu arada bordo mavili yönetime eleştiri getirilen en önemli konuların başında tüzüğe aykırı olarak kaydı gerçekleştirilen bin 800 üye yer alıyor. Tüzük gereği yönetimin genel kurulda oy kullanma hakkına sahip üyelerin yüzde 5'i kadar üye yapma hakkı bulunmasına rağmen Hacıosmanoğlu yönetiminin 1.5 yılda 2 bin 850 üye yapması da muhalefetin tepkisini çekiyor. Normalde sadece 1.050 üye yapması gereken yönetimin, fazladan 1.800 üye kaydı gerçekleştirmesi ve bu durum karşısında divan ve sicil kurullarının sessiz kalması dikkat çekiyor. Muhalefetin, tüzüğe aykırı üye yapılanları da Olağan Genel Kurul gündemine getireceği ifade ediliyor.

HACIOSMANOĞLU VE ŞENER'DEN SALVOLAR

Yarın yapılacak olan Mali Genel Kurul öncesi Trabzonspor'un mevcut başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve eski başkanı Sadri Şener'in birbirleriyle olan sözlü sataşmaları ise kongreyi ayrı bir boyuta taşıdı. Hacıosmanoğlu'nun, "Bursaspor'un şampiyon olduğu yıl Fenerbahçe - Trabzonspor maçı sonrası soyunma odasında Onur'a ne dedi" şeklinde Şener'e soru yöneltmesi üzerine eski başkandan cevap gecikmedi. Şener, "Hacıosmanoğlu ne dediğini bilmiyor. Ben hayatımda soyunma odasına inmedim" yanıtıyla birlikte sert sözler kullanırken, Hacıosmanoğlu'nun yarınki Mali Genel Kurul'da Sadri Şener'e nasıl bir cevap vereceği ise merakla bekleniyor.

HACIOSMANOĞLU: "TRABZONSPOR BİR ŞEYLER KATMA MÜCADELESİ VERİYORUZ"

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'a bir şeyler katabilmenin mücadelesini verdiklerini belirterek, "Genel Kurul'da da konuşacağım ve divanın not almasını isteyeceğim. Satın alma yetkisi istiyoruz. Satma yetkisi istemiyoruz. Biz Trabzonspor'a katkıda bulunmak istiyoruz. Bizden sonrakilere satılabilecek değer bırakmak istiyoruz. İnsan üzülüyor. Çünkü konuştuğunuzda neden konuşuyor, sustuğunuzda susturuldu mu diye soruyorlar. Bu yönetim ibra edilmemeli diyorlar. İbra edilip edilmemesi önemli değildir. İncelerler, yoksa bir şey devam ederiz. Kaldı ki daha önceki yönetimin ibra edilmemesine de karşı çıkan bendim. Gelen yönetim inceleme yapar ve varsa bir suç unsuru savcıya bildirir demiştik. Bize nasip oldu ve gereğini yaptık. Mali Genel Kurul'da onaylanıp onaylanmamak önemli değildir. Benim olduğum dönemde ne benim ne de benimle çalışan kişiler Trabzonspor'u yememiştir, yemeyecektir. Benden sonra gelecek olanlar bulurlarsa bir şey, ortaya koyup savcıya teslim ederler. Aynen bizim yaptığımız gibi" ifadesini kullandı. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu Trabzonspor Sadri Şener 19 Mayıs Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title