Haberler

Trabzonspor - Torku Konyaspor Maçının Ardından (2)

Hurma'dan SERT ELEŞTİRİ Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma, maçın ardından TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e yüklenerek, "Yıldırım Bey kendisi Beşiktaş başkanı iken aynı saygı ile konuşabiliyor muydu?

Hurma'dan SERT ELEŞTİRİ

Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma, maçın ardından TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e yüklenerek, "Yıldırım Bey kendisi Beşiktaş başkanı iken aynı saygı ile konuşabiliyor muydu? Soruyorum yani konuşabiliyor muydu ki bizden aynı saygıyı bekliyor" dedi.

Süleyman Hurma, hakem Süleyman Abay'ın yönetimiyle ilgili olarak şöyle konuştu: "Rakip takım iki kere kaleye gelemedi. Hadi penaltıyı yanlış gördün, ofsaytı yanlış gördün bunu anlayabilirim. Tam tempoyu kaldırıyoruz oyunu durduruyor, tam atağa gideceğiz oyunu kesiyor. Frikiği 3 dakikada korneri 5 dakikada kullandırıyor. Rakibin kalecisi 5 dakikada atış kullanıyor. Dünyanın her yerinde oynayan takıma yardım edilir. Ne söylemek lazım bilmiyorum. Şimdi 20 puan geriye düştükten sonra işler düzelir. Şimdi bu kadar emeğe bu kadar yatırıma karşı hangi saygı ile konuşmak lazım. Nasıl bir şey söylemem lazım. Bu kadar yatırıma ve emeğe karşı bu yapılan hangi saygı ile konuşmak lazım. Yıldırım Bey kendisi Beşiktaş başkanı iken aynı saygı ile konuşabiliyor muydu? Soruyorum yani konuşabiliyor muydu ki bizden aynı saygıyı bekliyor. Tabi ki saygılı olmayız, ama bu düzeyde bir iş yapılıyorsa o düzeyde bir hakem olur. Bunun akla uygun olanı budur, yapamıyorsa yapamıyordur. Bu arkadaşımız yapamıyor. Üzülerek söylüyorum ki yapamıyor" dedi.

BENİM TAKIMIM MÜCADELE ETTİ

Hurma, hakemlerin birkaç haftadır aleyhlerine hata yaptığını da belirterek, "Akhisar maçındaki penaltı da penaltı değil. Kasıt demek istemiyorum. Bunu demek istediğim zaman başka şey yapması lazım insanın. Burada biz bir iş yapıyoruz. Bize neler söylendiğini duydunuz dimi? Bunu hak eden ben değilim. Oynadı benim takımım mücadele etti, pozisyon buldu ama maça dışarıdan karışmak çok akla uygun bir şey değil. Herkes bir şey söylüyor, şöyle olmak lazım böyle olmak lazım dile. Mecbur değilsin ki hakem olmaya. Yapamıyorsan yapmayacaksın" ifadelerini kullandı.

BİRİLİRİN ÇIKIP ADAM GİBİ DEMESİ LAZIM

Hurma, bir gazetecinin, 'Kulüp olarak bir şey yapacak mısınız?' sorusu üzerine de şöyle konuştu: "En fazla benim konuştuğum kadar konuşursun. Bunun sonucunda ne gelir onu da bilmiyorum. Bu ülke futbolunun sorunu bizler üzülerek söylüyorum ki figüran konumundayız. Bu pozisyonu kaçırma meselesi değil. Kulübenin, oyuncuların, taraftarların morali bozuluyor. Şimdi gözlemciler orada not yazıyor oraya su şişesi atıldı filan. Şimdi haftaya başka bir hasar var oyuncunu kaybediyorsun, taraftarını kaybediyorsun. Para zaten kaybetmişsin, puanı zaten kaybetmişsin. Nasıl olacak yani? Bunu birilerinin anlatması lazım. Birilerinin çıkıp adam gibi demesi lazım ki böyle olacak diye."

HAKEMLİĞİ BIRAKAN ARKADAŞ 10 KÜSÜR SENEDİR TELEF ETTİ MİLLETİ

Hakemliği bırakan Deniz Çoban'ı da eleştiren Hurma, şu ifadeleri kullandı: "Böyle şov yaparak hakemlik bırakmakla olmuyor. O bırakan arkadaş da 10 küsür senedir hakemlik yapıyor. 10 küsür senedir telef etti milleti. Zorla hakemlik yaptı. Zorla yaptı yani. Şimdi ben pozisyonu seyrettim de hakemliği bıraktım diyor. Zaten yapamıyordun. Onu birinci senesinde bıracaktın veya o düzeye gelmeyecektin. Konuşulması gereken o kadar şey var ki bu kadar üzülmüşken terbiyeli bir şekilde bunu nasıl söyleyebilirim. Türkçem yetmiyor."

Cüneyt Çakır'a da gönderme de bulunan Hurma, "Cüneyt Çakır dünyanın en iyi hakemlerinden bir tanesi. Öyle bir pozisyonu kaçıracağını düşünmüyorum. Hayatımda ne zaman iyi bir şey olsa Cüneyt Çakır geldi. Bütün hayatımız maç izlemekle geçiyor bizim" dedi.

USTA: HAKEMLER FUTBOLUN ÖNÜNE GEÇİYOR

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili İbrahim Usta, Trabzonspor-Torku Konyaspor maçının ardından hakemlere yönelik çok sert eleştirilerde bulundu. Usta, Konyaspor maçında yaşanan hakem hatalarıyla ilgili olarak, "Bütün Türkiye canlı yayından izledi. Biz de açık olarak izledik. Gerçekten birkaç haftadır hakemlere futbolun önüne geçmekte. Ama bu bir anda düzelebilecek bir şey değil. Futbolda saha sonuçlarını futbolcuların belirlemesi lazım. Bu anlamda hakemlerin daha dikkatli olması gerekiyor. Futbol federasyonu üzerine düşeni yapacaktır. Bu gibi futbola etki eden hakemler en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Aksi taktirde futbolda transfer yapmaya gerek yok hakemler kader belirleyebiliyorlar" dedi.

Usta, hakemlerin Avrupa ve Türkiye'deki maç yönetimleri arasındaki farklılıklarıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Hakemler maalesef Avrupa'da yönetirken sadece futbolu yönetip gördüklerini çalıyorlar. Maalesef Türkiye içerisinde hakemlerin kafası rahat değil. Hakem geliyor insandır hata yapabilir, ama onu tribünden izleyen kişinin onun yapmış olduğu hatayı örtbas etmesi en büyük suçtur. Bu anlamda Türkiye'de eyyamcılık vardır. Ama söylediğim gibi bu işlerin üzerine mutlaka gidilecektir. Türk futbolu sahada oynanarak skorların belli olması gerekiyor. Böyle hakem hataların futbolun önüne geçmemesi lazım. Maalesef görüyoruz ki hakem hataları son haftalarda Türk futbolunun önüne geçiyor."

ŞOTA TARAFTARLARIN YANINA GİTTİ

Karşılaşmanın ardından takımların ve yöneticilerin çıkış yaptığı VIP kapısı önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik taraftar grubu uzun süre 'Yönetim istifa' tezahüratı yaptı. Bordo-mavili futbolcuları taşıyan takım otobüsünün stadyumdan ayrılması sırasında bazı taraftarların otobüse pet şişe ve yumurta attığı görüldü. Bu sırada otobüsü durdurarak inen teknik direktör Şota Arveladze, taraftarların yanına giderek bir süre konuştu. "Tüm sorumluluk benim, özür diliyorum" diyen Şota Arveladze, taraftarların yanından ayrılarak tekrar otobüse bindi. Şota'nın yanlarına gelmesinin ardından taraftarların takımı alkışlaması dikkat çekti.

HAKEMLER ARKA KAPIDAN ÇIKARILDI

Bu arada hakem Süleyman Abay ve yardımcıları güvenlik nedeniyle stadyumun başka bir kapısından çıkarıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yıldırım Demirören Süleyman Hurma Trabzonspor Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title