Haberler

Trabzonspor Sıkıntılı Bir Yılı Geride Bırakıyor

Trabzonspor sıkıntılarla geçirdiği 2015 yılını geride bırakıyor.

Trabzon spor sıkıntılarla geçirdiği 2015 yılını geride bırakıyor. Bordo-mavililer söz konusu yılda sportif hedeflerini tutturamazken, ekonomik yönden de sıkıntılı günlerden geçti. Saha dışı olaylar da gündeme gelen Karadeniz ekibi, 2016 yılına yeni yönetim kuruluyla yeni umutlarla bakmak istiyor.

Trabzon spor için 2015 yılı hatırlamak istemeyeceği yılların arasına girdi. Bordo-mavililer kötü günler geçirdiği 2015 yılını geride bırakmanın sevincini yaşarken, 2016 yılına ise yeni yönetimi ile yeni umutlarla bakmanın heyecanını yaşıyor.

TRABZONSPOR'DA 2015 YILINDA 3 TEKNİK DİREKTÖR GÖREV YAPTI

Trabzon spor, 2015 yılında teknik direktör olarak Ersun Yanal, Shota Arveladze ve Sadi Tekelioğlu görev yaptı. Bordo-mavililer, 2015 yılına Teknik Direktör Ersun Yanal ile girdi. Sezon sonuna kadar bordo-mavili takımın başında kalan Yanal, bordo-mavili takım ile ligde 19, Ziraat Türkiye Kupası'nda 4, Avrupa'da ise 2 maça çıktı. Yanal, ligde 10 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 4 beraberlik alırken, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 2 galibiyet, 1'er mağlubiyet ve beraberlik aldı. Avrupa'da ise 2 mağlubiyet alan Yanal, liglerin bitmesinin ardından 2015-2016 sezonu için çalışmalar yapsa da, yeni sezonu göremedi. 28 Mayıs 2015'de sportif direktör olarak Süleyman Hurma görev başlarken, teknik direktör olarak ise Shota Arveladze takımın başına geçti. Trabzon spor, Gürcü teknik adamla istediği başarıları yakalayamadı. Shota ile 15 maça çıkan Karadeniz ekibi, ligde oynadığı 11 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde ederken, Avrupa'da ise 4 maçta 2 galibiyet ile 1'er mağlubiyet ve beraberlik elde ederken, son iki sezondur gruplardan çıkma başarısı gösteren Trabzon spor, Avrupa Kupaları'na erken veda etti.

SHOTA'NIN TAKIMDAN AYRILMASI FIKRALIK OLDU

Teknik Direktör Shota'nın ikiz kardeşi Arçil Arveladze'nin, başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'na muhalif yöneticilerle birlikte yemek yemesi ve Arçil'in, Shota'ya benzetilmesi Gürcü teknik adamın bordo-mavili takımdaki ömrünü kısalttı. Başakşehir maçından sonra görevinden ayrılan Shota'nın yerine ise Trabzon spor'un Altyapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu takımın başına geçerken, Tekelioğlu ile Trabzon spor çıktığı 6 lig maçında 3 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti. Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı 2 maçtan da galibiyetle ayrılan deneyimli teknik adam takımın başında bulunuyor. Bordo-mavili takımda teknik adam arayışları olsa da 2016 yılına Tekelioğlu ile girilmesi yüksek bir ihtimal olarak görülüyor.

TRABZONSPOR 2015 YILINDA LİGDE, KUPADA VE AVRUPA'DA 48 MAÇA ÇIKTI

Trabzon spor 2015 yılında görev yapan teknik direktörler Ersun Yanal, Shota Arveladze ve Sadi Tekelioğlu yönetiminde Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Avrupa maçları olmak üzere toplam 48 maça çıktı. Söz konusu maçlarda Karadeniz ekibi 23 galibiyet, 10 beraberlik ve 15 mağlubiyet elde etti. Karadeniz ekibi söz konusu maçlarda 64 gol atarken, kalesinde ise 55 gol gördü.

2015 YILINDA MAHKEMELERDEN KURTULAMADI

Trabzon spor, 2015 yılında mahkeme kapılarından kurtulamadı. Bordo-mavili kulüp, şike davasıyla ilgili olarak girişmelerini sürdürürken, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım dahil 36 sanık "şike ve teşvik" suçlamalarından beraat etti. 4 yıl önce başlayan davayla ilgili olarak bordo-mavili kulübün hukuk kurulu hem yurt içinde hem de yurt dışında çalışmalarını sürdürüyor. 2015 yılında Hacıosmanoğlu ve Aziz Yıldırım arasında hakaret davaları ise çeşitli mahkemelerde görüldü. Ayrıca, Trabzon spor'un 2013 Mayıs ayında İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkan seçildiği kongrede yönetimin görev süresiyle ilgili ek maddenin iptaline karar veren yerel mahkeme kararını onadı. Uzun süren davanın ardından Hacıosmanoğlu'nun başkanlığı kongrenin yapılacağı tarihe yakın bir dönemde düştü. 28 Ekim 2015'te Trabzon spor ile Gaziantep spor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 2-2 sonuçlanan maç sonrası Trabzon spor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'un kararıyla hakem Çağatay Şahan ile yardımcılarının soyunma odasında alıkonulduğu iddiaları üzerine Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı.

BAZI YÖNETİCİLER İSTİFA ETTİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinde mevcut başkan Yıldırım Demirören'e, aday olması için ıslak imza veren Trabzon spor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetimi tepki çekti. Başta bordo-mavili kulüpte görev almış yöneticiler olmak üzere şehri yöneten insanlar da duruma tepkilerini dile getirdiler. Hacıosmanoğlu'nun bu tutumu sonrası bazı yöneticilerde görevlerinde istifa ettiler. İstifa eden bazı isimler ise geri döndü.

TRABZONSPOR KAVGALARLA ANILDI

Trabzon spor, 2015 yılında kavgalarla ve tartışmalarla anılan takımlar arasında ilk sırada yer aldı. Sezon başında takım kaptanı Onur Recep Kıvrak'ın, Rabotnicki maçı öncesi kadro dışı bırakılması bordo-mavili takımda yaşanan iç huzursuzluğu gözler önüne serdi. Erkan Zengin-Cardozo tartışması, yine Erkan Zengin ile Mehmet Ekici'nin soyunma odasında yumruklaşması, Özer Hurmacı ile Medjani'nin maç içerisinde tartışmalarının soyunma odasına taşınması, Aykut Demir ile Marko Marin'in antrenmanda tartışmaların ardından Alman oyuncunun çalışmayı bırakması öne çıkan konular oldu. Bordo-mavili takım ile yollarını ayıran Gineli futbolcu Kevin Constant ise Fransa'nın Nice şehrine gitmek için gittiği İstanbul Atatürk Havalimanı'nda güvenlik görevlisi terminal personeli ve polise küfür ettiği iddiası ile gözaltına alınmıştı.

HAKEMLERİN AVNİ AKER'DE REHİN ALINMASI YILIN OLAYI OLDU

Trabzon spor'un 2015 yılında hakemlerle yıldızı barışmadı. Hakem kararları ile gündeme gelen Karadeniz ekibinin, sportif anlamda çöküş yakalamasının başlıca nedenleri arasında hakem kararları olduğu yorumlanırken, 28 Ekim 2015'te Trabzon spor ile Gaziantep spor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 2-2 sonuçlanan maç sonrası Trabzon spor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'un kararıyla hakem Çağatay Şahan ile yardımcılarının soyunma odasında alıkonulması ve başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Trabzon Havaalanı'nda yapmış olduğu açıklamalar ülke gündemine oturdu ve büyük tepki çekti.

2015 YILINDA İBRAHİM HACIOSMANOĞLU TRABZONSPOR TARİHİNE GEÇEN BAŞKAN OLDU

Trabzon spor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, aldığı cezalarla bordo-mavili kulübün tarihine geçti. Trabzon spor'un 15. başkanı olan ve 2.5 yıla yakın bir süredir görevde kalan İbrahim Hacıosmanoğlu, bordo-mavili kulübün tarihindeki en çok ceza alan başkan oldu. Hacıosmanoğlu, görevde bulunduğu süre boyunca 8 kez PDFK'ya sevk edildi. Trabzon spor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, görevde bulunduğu süre boyunca aldığı men cezalarının yanı sıra ağır para cezalarına da çarptırıldı. Gaziantep spor maçında yaşanan hakem olayı sonrası bordo-mavili kulüp ve idarecileri toplamda 9 yıl 26 gün hak mahrumiyeti ve 2 milyon 45 bin TL para cezası verildi. Hacıosmanoğlu, son para cezası olan 150 bin TL ile birlikte bugüne kadar toplam 800 bin TL'ye yakın para cezası aldı.

KENAN İSKENDER VEFAT ETTİ

Trabzon spor divan üyesi ve aynı zamanda eski asbaşkanı Kenan İskender'in vefatı bütün camiayı yasa boğdu. İskender'in Trabzon'da kılınan cenaze namazına siyaset ve spor camiasından bir çok ünlü isim katılırken sevenleri Kenan İskender'i son yolculuğuna uğurladı.

TRABZONSPOR 2015 YILINDA 13 OYUNCU KADROSUNA KATTI.

Trabzonspor 2015 yılında 1 oyuncu kiralık olmak üzere 13 oyuncu kadrosuna kattı. Erkan Zengin, Aytaç Kara, Uğur Demirok, Hakan Arıkan, Esteban, Cavanda, Douglas, Alper Uludağ, Okay Yokuşlu, M'Bia, Marko Marin, N'Doye ve Özer Hurmacı gibi isimleri kadrosuna katan Karadeniz ekibi, söz konusu oyuncuların bonservislerine 53 milyon 148 bin TL ödemeyi garanti altına alırken, Esteban, Marko Marin ve M'Bia için bonservis bedeli ödemedi.

Bordo-mavililer 13 isimle yaptığı sözleşmeler gereği ise söz konusu oyunculara 47 milyon 299 TL maç başları hariç garanti ücret ödemeyi taahhüt etti.

4 OYUNCU SÖZLEŞMELERİNİ FESİH ETTİ

Trabzonspor'da Kevin Constant, Bosingwa, Medjani ve Alexandra Bourceanu'nun sözleşmelerini feshederek takımdan ayrılan isimler oldu. Gineli oyuncu Kevin Constant'a sözleşme fesih bedeli olarak 2 milyon Euro ödendi. Bourceanu'ya ise sözleşme fesih bedeli olarak 420 bin Euro ödeme yapıldığı açıklandı. Medjani konusunda ise FIFA nezlinde girişimler sürüyor. Takımdan ayrılan diğer isimler ise Avraam Papadopoulos (280 bin Euro), Waris Majeed (4 milyon 500 bin Euro), Mustapha Yatabare (950 bin Euro-Kiralık), Uğur Demirok (1 milyon TL), Zeki Yavru ve Mustafa Akbaş (Kiralık), Gökhan Karadeniz (300 bin Euro), Abdulkadir Özdemir (100 bin Euro), Caner Osmanpaşa (100 bin Euro), Kadir Keleş (Takas) takımdan ayrılan isimler oldu.

ARALIK 2015'DE YAPILAN TRABZONSPOR OLAĞAN GENEL KURULU TRABZONSPOR İÇİN YENİ BİR UMUT OLDU

Trabzonspor Kulübü'nün 70. Genel Kurulu 5-6 Aralık 2015 tarihlerinde yapıldı. 7 bin 500 kişilik Hayri Gür Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye Trabzonspor camiası büyük bir ilgi gösterdi. İbrahim Hacıosmanoğlu, Celil Hekimoğlu ve Muharrem Usta'nın başkanlık için yarıştığı seçimlerin hem öncesinde hem de sonrasında verilen birlik ve beraberlik görüntüleri camiayı oldukça memnu ederken, gelecek sezonlar adına da bu birlik ve beraberlik görüntüleri bordo-mavili renklere gönül verenleri umutlandırdı.

HACIOSMANOĞLU'NUN GÖZ YAŞLARI DAMGA VURDU

Trabzonspor Kulübü'nün genel kurulunda gerçekleşen başkanlık seçiminde büyük bir farkla yarışı kaybeden İbrahim Hacıosmanoğlu dönemi sona ererken, kendisi lehine yapılan, "Trabzon seninle gurur duyuyor" tezahüratları sonrası gözyaşlarını tutamadı. 26 Mayıs 2013 tarihinde yapılan seçimlerde başkan seçilen ve farklı kimliği ile ön plana çıkan Hacıosmanoğlu'nun gözyaşları kongreye damga vurmuştu.

2015 YILININ SON AYINDA TRABZONSPOR'UN YENİ BAŞKANI MUHARREM USTA OLDU

Trabzonspor'da yapılan başkanlık seçimlerini Celil Hekimoğlu'nu 13 oyla geçen Muharrem Usta kazandı. 20 sandıkta oy kullanılan kongrede Usta, 3062 oy alarak, 3049 oy alan Hekimoğlu'nu kıl payı geride bıraktı. Hacıosmanoğlu ise 1040 oy alabildi. Seçimlerden sonra 3 başkan adayının birlikte poz vermesi hafızalardaki yeri korurken, bundan önceki kongrelerde yaşanan olaylar sonrası Trabzonspor kongresinde olay çıkacağı yönündeki beklentilerin ise havada kalması camia adına sevindirici gelişme olarak görüldü.

SIKINTILI GEÇEN 2015 YILININ SON GÜNLERİNDE TRABZONSPOR'DA TARİHİ GÖRÜNTÜLER YAŞANDI

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan devir-teslim töreni sonrasında Trabzonspor'un yeni başkanı Muharrem Usta, eski başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nu bineceği araca kadar uğurladı. Başkan Usta ve yönetim kurulunda yer edinen isimler, Hacıosmanoğlu'nu uğurlamak için kulüp binasının önüne kadar geldiler. Alkışlar arasında aracına binen Hacıosmanoğlu'nun duygulandığı gözlendi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Gökhan Karadeniz Trabzonspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title